DOLAR 47,1853 0.04%
EURO 54,0403 0.1%
ALTIN 6.097,940,08
BIST 14.006,860,18%
BITCOIN 3031764-0.51531%
Edirne
30°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Tekirdağ’da yöresel tatlılar yarıştı

Tekirdağ’da yöresel tatlılar yarıştı

ABONE OL
22 Nisan 2026 11:57
Tekirdağ’da yöresel tatlılar yarıştı
User - Tekirdağ’da yöresel tatlılar yarıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEKİRDAĞ (AA) – Tekirdağ’da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel tatlı yarışması düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmaya 20 yarışmacı katıldı.

Yarışma öncesi konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bünyamin Örnek, Tekirdağ’ın coğrafi işaretli Hayrabolu tatlısı ve peynir helvasının da aralarında bulunduğu 32 çeşit tatlının jüri tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Örnek, yöresel lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılmasına önem verdiklerini belirterek, yarışmayla az bilinen tatlıların tanıtılmasının amaçlandığını ifade etti.

Konuşmanın ardından aralarında coğrafi işaretli peynir helvası ve Hayrabolu’nun da bulunduğu güllabiye, sütlü karakabak tatlısı, çizleme, kaşıklama ve büzme gibi yöresel tatlıların tadımı yapıldı.

Jüri değerlendirmesi sonucunda birinciliği Hayrabolu tatlısıyla Nuray Cabbar, ikinciliği Hayrabolu tatlısıyla Hatice Baydar, üçüncülüğü ise bulama tatlısıyla Nimet Diken kazandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP