DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0862 -0.02%
ALTIN 2.324,390,23
BIST 9.124,080,49%
BITCOIN 2272078-0,82%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tekstil Atölyesi hizmete girdi

Tekstil Atölyesi hizmete girdi

ABONE OL
20 Ocak 2020 15:41
Tekstil Atölyesi hizmete girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Padina (Makmulu) köyünde Omeliya Firması’nın yenilenen tekstil atölyesinin açılışına katılan Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Müh. İzzet Şaban, Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram ve Belediye Başkan Yardımcısı Nasko Kiçukov, poğaça ve bal ile karşılandılar. Onlar, firmanın sahibi ve yöneticisi Yasen Kermenov, üretim müdürü Mehmet Mestanov ve Padina Köyü Muhtarı Kamil Kiçukov’un eşliğinde eski anaokulu binasında bulunan modern bir tasarımla yenilenen atölyeyi gezdiler.

Belediye Başkanı Müh. İzzet Şaban, “Hayırlı olsun! Umarım yeni yatırım başarılı olur. Beni en çok sevindiren şey insanların geçimini sağlayabilmek için istihdam yaratılmasıdır” diye kaydetti. Müh. Şaban, şahsı v Belediye Meclisi adına, şirket temsilcilerine belediye yönetiminin küçük ve orta ölçekli işletmelerle ortaklık ve işbirliği yapma yönünde çok çalıştığına kanaat getirdi.

Firmanın sahibi ve yöneticisi Yasen Kermenov, ”Çok kısa sürede bu atölyeyi açabildiğimiz ve köylerde kalan az sayıda insana iş sağlayabildiğimiz için çok memnunum. Şirket, yeni açılan atölyede çalışmaya başlamak isteyen çevre köylerden herkese ücretsiz ulaşım sağlayacak” dedi. Kermenov, tekstil atölyesinin onarımı konusunda tam ve zamanında destek ve yardım için Belediye Başkanı Müh. İzzet Şaban’a ve köy muhtarı Kamil Kiçukov’a cani gönülden teşekkür etti.

Padina Köyü Muhtarı Kamil Kiçukov, ”Atölyeyi yenileme fikri 2019’un sonunda ortaya çıktı. Bugün yeni kazanımın bir gerçek olmasından dolayı çok mutluyum! Yatırımı Padina köyünde yaptığı ve tamamen yenilenen atölyenin 15 Ocak’ta faaliyete açılacağı sözünü tuttuğu için şirket müdürü Yasen Kermenov’a içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılış töreninin sonunda 10 yaşındaki İvayla Gavrailova, konukları ve terzi bayanları “Rosni Mi Rosni Rositse” isimli popüler Bulgar türküsüyle selamladı.

Omeliya Firması, iş elbisesi üretimi ve tasarımı konusunda uzmanlaşmıştır. Şirketin çalışan sayısı yaklaşık 500 kişi olup burada yapılan üretimin yüzde 90’ı Almanya, İngiltere, Avusturya, Danimarka’ya ihraç ediliyor.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.