DOLAR 32,2601 0.01%
EURO 34,7789 -0.05%
ALTIN 2.413,190,18
BIST 10.267,09-0,10%
BITCOIN 2048836-0,56%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Telefonunuzun pil ömrü için buna dikkat!

Telefonunuzun pil ömrü için buna dikkat!

Günümüz teknolojisinde şarj problemi yaşayan vatandaşlara seslenen Telekomünikasyon sahibi Ziver Akoğlan, herkesin telefonlarını orijinal şarj adaptörü ile şarj etmesi gerektiğini kaydetti.

ABONE OL
24 Kasım 2023 10:32
Telefonunuzun pil ömrü için buna dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüz teknolojisinde şarj problemi yaşayan vatandaşlara seslenen Telekomünikasyon sahibi Ziver Akoğlan, herkesin telefonlarını orijinal şarj adaptörü ile şarj etmesi gerektiğini kaydetti.

Cep telefonlarında pil ömrü kısalması, erken şarj bitmesi, şarj giriş yerlerinde ki problem, geç şarj dolumu gibi sorunlar günden güne vatandaşlar arasında artış gösterdiği görüldü. Vatandaşların orijinal şarj aleti kullanması gerektiği, en kötü durumda adaptörünün orijinal olmasının önemli olduğunu belirten Ziver Akoğlan, “Öyle her kafa dediğimiz adaptörle şarj etmemek lazım. Kesinlikle kablodan ziyade adaptör dediğimiz kafa önemli. Yani bizim önerdiğimiz aynı şarj aletiyle telefonu şarj edin devamlı, hiç değiştirmeyin. Karı koca bile birbirine şarj aletini vermesin” şeklinde uyarılara bulundu.

“TELEFONUNUZU KENDİ ŞARJ ALETİNİZLE ŞARJ EDİN, HİÇ DEĞİŞTİRMEYİN!”

Şarj aletleri konusunda adaptörü çok önemli olduğunu, vatandaşların başkasının değil kendi orijinal şarj aletiyle telefonunu şarj etmesi gerektiğini anlatan Ziver Akoğlan “Kafa önemli, çünkü kafa diye tabi ediyoruz adaptörleri. Onlardaki verilen voltaj, telefonun şarj hızı, bunlar önemli. Devamlı yanında onu taşıman gerek. Kablo hangisi olursa olsun çok nadir seçer telefonlar şarj kablosunu. iPhone’lar genelde seçer, ama şarja devam eder. Çünkü iPhone ister ki bin 500 liralık kendi kablosunu kullansın. Ama diğer telefonların çoğu şey seçmez. 3 saat değil, 4.5 saat de şarj eder. Kafa önemli, kafanın voltajı önemli. Öyle her kafa dediğimiz adaptörle şarj etmemek lazım. Kesinlikle kablodan ziyade adaptör dediğimiz kafa önemli. Ya kafayı alan adam kablosunu da alır zaten. Yani bizim önerdiğimiz aynı şarj aletiyle telefonu şarj edin devamlı, hiç değiştirmeyin. Karı koca bile birbirine şarj aletini  vermesin . Aynı evde benim ikili şarj aletim takılıdır. Birinde tablet, diğerinde normal küçük olan Samsung takılı. Akşam oldu mu, tabletimi üstte telefonumu alta takarım, orayı kimse kullanmaz. Eşimin şarj aleti mutfaktadır. Benim şarj aletimi kullanmak isteyene izin vermem” dedi.

“ÇOKLU USB ADAPTÖR KULLANIYORSANIZ ONUN DA AMPRERİ YÜKSEK OLMASI LAZIM”

Birden fazla USB yeri olan adaptörlerin amper oranının yüksek olmasına değinerek, adaptörleri musluktan bidona su doldurma örneği ile anlatan Akoğlan “Çoklu priz konusunda herkes aynı anda takarsa bir şey olmaz. Elektrik prizleri ama çoklu kablosu olan şarj aletleri var.  Adaptörler, kafalar. Onların amperleri yüksek olacak. Çoklu mesela. İkili en az 3 amper aşağı olmayacak. Üçlü 5 amper, dörtlüler olursa 5-6 amper. Çünkü aynı çeşmeye beş tane bidonu koyarsan hep azar akar hem geç dolar. Çok akması için daha büyük bir çeşme olacak, daha büyük bir musluk gibi bir şey. USB çoğaltıcı kullanırsanız amperi yüksek olması lazım” diye ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.