DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20677491,09%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TEMA’dan doğa bilinci için yeni adım

TEMA’dan doğa bilinci için yeni adım

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, TEMA Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğinde hayata geçirdiği İklim TEMA Eğitim Portalı'nın önemine dikkat çekti.

ABONE OL
26 Şubat 2024 15:12
TEMA’dan doğa bilinci için yeni adım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, TEMA Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğinde hayata geçirdiği İklim TEMA Eğitim Portalı’nın önemine dikkat çekti. Portalda, dünyaca tanınan uzmanların yanı sıra Türkiye’den değerli isimlerin doğa eğitimine yönelik görüşlerinin paylaşıldığını ifade etti.

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Çoğal, yaptığı açıklamada, “TEMA Vakfı, çocukların iklim değişikliği ve doğa konularında farkındalık geliştirmeleri amacıyla İklim TEMA Eğitim Portalı’nı hayata geçirdi. Bu portal, öğretmenlerin kullanımına açık olarak hazırlandı ve çocuklara doğa eğitimi konusunda rehberlik etmek için uzman görüşlerini içeriyor” dedi.

Çoğal, portalın içeriğinde, çocukların sadece iklim değişikliği değil; kuraklık, biyolojik çeşitlilik kaybı, atıkların yarattığı kirlilik gibi farklı ekolojik krizlere karşı da farkındalık kazanmalarını hedeflediğini belirtti.

Portalda, dünyadan ve Türkiye’den iklim değişikliği ve doğa eğitimi konusunda uzman isimlerin değerli görüşlerine de yer verildiği vurgulayan Coğal, Portalda, “Ekofobiyi Aşmak” kitabının yazarı David Sobel, “Doğadaki Son Çocuk” kitabının yazarı Richard Louv, Prof. Dr. Gelengül Haktanır, Prof. Dr. Yankı Yazgan ve Dr. Özgür Bolat gibi önemli isimlerin yanı sıra diğer uzmanların da görüşlerine başvurulduğu ifade etti.

Uzmanların portalda paylaşılan görüşlerine değinen Çoğal, David Sobel’in doğa eğitiminin etkili bir şekilde sağlanabilmesi için çocukların içinde yaşadıkları çevreyle güçlü bağlar kurmalarının önemine vurgu yaptığını belirtti. Ayrıca, Richard Louv’un doğada geçirilen zamanın çocukların fiziksel ve psikolojik sağlığına olan olumlu etkilerine dikkat çektiğini ifade etti.

TEMA Vakfı’nın İklim TEMA Eğitim Portalı’nın, çocukların doğaya olan bağlılığını artırmak ve çevre bilinci oluşturmak adına önemli bir kaynak olduğuna işaret eden Çoğal, uzmanların doğa eğitimiyle ilgili değerli görüşlerinin, öğretmenlere rehberlik etmesinin yanı sıra çocukların doğa ile ilişkisini güçlendirmeye katkı sağlayacağı belirtti.

Çoğal, uzman isimlerin doğa eğitimiyle ilgili yazı ve söyleşilerine iklimtema.org’da yer alan “Uzman Görüşleri” bölümünden ulaşılabildiğini ifade etti.

Haber: Mehmet Güzey

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.