DOLAR 32,5921 0.32%
EURO 35,0401 0.18%
ALTIN 2.459,400,96
BIST 9.865,211,53%
BITCOIN 20999060,86%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TEMA’dan orman yangını uyarısı; “Küçük ihmaller felaket getirir!”

TEMA’dan orman yangını uyarısı; “Küçük ihmaller felaket getirir!”

ABONE OL
3 Kasım 2021 18:22
TEMA’dan orman yangını uyarısı; “Küçük ihmaller felaket getirir!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Meriç ilçesinin Karayusuflu köyü yakınlarındaki orman yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “TEMA Vakfı olarak küçük ihmallerin felaket getirdiğini hatırlatıyor, havaların ısınmasıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı tüm halkımızı dikkat ve hassasiyet göstermeye çağırıyoruz” dedi.

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Edirne’nin Meriç İlçesi’ne bağlı Karayusuflu köyü yakınlarında dün çıkan orman yangını hakkında açıklamada bulundu.

Ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının kontrol altına alındığı ve gün boyu soğutma çalışmalarına devam edileceğini ifade eden Çoğal, Orman Genel Müdürlüğü, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, yangına ilk müdahalenin saat 15.58’de yapıldığını belirterek, 1 uçak, 4 helikopter ve 10 ararözle müdahale edildiğini duyurmuştu” dedi.

Orman yangınlarıyla ağaçların yanı sıra orman altı bitki örtüsünü ve ormanın içinde yaşayan çok sayıda canlının kaybedildiğine dikkat çeken Çoğal, “Her geçen yıl iklim değişikliğinin etkisiyle yangın riski daha da artıyor. Ormanlık alanlarda çok dikkatli davranmamız gerekiyor. Yapılan yanlış bir hareket binlerce hektar orman alanının ve canlının hayatını kaybetmesine neden olabilir. Ormanda ateş yakılmaması, sigara izmaritlerinin ormana atılmaması ve bir yangın görüldüğünde hemen ALO 177’nin aranması gerekiyor” dedi.

Eğitim çalışmalarında orman yangınlarının sebep olduğu çevresel sorunlar ile bunların orman ekosistemlerine ve iklim değişikliğine etkileri konularına ağırlık verdiklerine değinen Çoğal, “Bunu önemsiyoruz, çünkü ülkemizde orman yangınlarının yüzde 98’i insan kaynaklı.Orman yangınlarının yaşanmaması için gerekli önlemlerin önceden alınması ve bu önlemlere rağmen meydana gelebilecek yangınlarla mücadeleye hazırlıklı olmamız gerektiğine inanmaktayız” dedi.

Çoğal, “TEMA Vakfı olarak küçük ihmallerin felaket getirdiğini hatırlatıyor, havaların ısınmasıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı tüm halkımızı dikkat ve hassasiyet göstermeye çağırıyoruz. Meriç Karayusuflu Köyü’nde çıkan yangından etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yangınları canları pahasına söndürmeye çalışan ormancılarımıza kolaylıklar diliyoruz” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.