DOLAR 32,2584 -0.71%
EURO 34,7176 -0.35%
ALTIN 2.412,08-0,42
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1850001-4,37%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Terzilerde tamirat işleri yoğunlaştı

Terzilerde tamirat işleri yoğunlaştı

Ekonomik süreçte tekstil sektöründe yaşanan fiyat artışları terzi sektöründe tamirat işlerini artırdı.

ABONE OL
17 Ocak 2024 11:59
Terzilerde tamirat işleri yoğunlaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik süreçte tekstil sektöründe yaşanan fiyat artışları terzi sektöründe tamirat işlerini artırdı.

Asgari ücret ve enflasyonun hayatımızdaki etkisiyle hazır giyim sektöründe de fiyatlar tavan yaptı. Vatandaşlar artık eskisi gibi gömlek, pantolon, ceket, kazak, mont almak yerine eldeki mevcut olanları terziler de yenileme yoluna gitti. Tamirat sürecinin Covid döneminde patladığını, artık pantolon, gömlek gibi kıyafetlerin yama yapılarak tekrar giyildiğini belirten Edirne Terziler Odası Başkanı Hakan Fındıklı, tamiratın terzilerde ek bir kazanç sağladığını, vatandaşın yeni ürün almak yerine evdekini kullanmak istemesinin israfın önüne de geçtiğimi kaydetti.

“ARTIK GÖMLEK YAKASI AĞIRDI, PANTOLON AĞIRDI DİYE KALDIRILIP ATILMIYOR”

Covid süreciyle beraber konfeksiyon da artan fiyat artışları yola vatandaşın dolabındaki eşyasını tamire getirdiğini, bununda terzi esnafına kazanç sağladığını altını çizen Başkan Hakan Fındıklı “Tamirat işlerimiz arttı. Biz de dolaştığımız, ziyaret ettiğimiz ters arkadaşlarımızda, abilerimizde tamir işlerinin arttığını görüyoruz. Kendileri de söylüyorlar. Yani gömlek yakası değiştiriliyor artık. Yani gömleğin yakası ağırdı diye veya biraz açıldı diye kaldırıp atmıyor kimse, yakasını değiştiriyor. İşte kollar, gömlekler de değiştiriliyor. Pantolonlar da ağlara tamiratlar, tadilatlar yapılıyor. Yani veya oraya bir dikiş atılıp tamirleniyor. Bu ekonomik sıkıntılarla beraber aşağı yukarı Covid’ten sonra patladı zaten bu iş. Yani konfeksiyondaki fiyat artışları, alım gücünü azaltınca doğal olarak tadilata, tamirata döndü bu iş. Ve bu terzilik mesleğinde bir tık para kazanır hale geldi insanlar. Yani hiç kimse tamir ettirmiyordu. Hepimiz öyleydik yani. Ama artık ufak bir patlakta, sökükte kaldırıp kenara koymuyoruz. Yani tamiratın peşindeyiz” dedi.

Edirne Terziler Odası Başkanı Hakan Fındıklı

“AVM’LER ARTIK BOŞALDI, TERZİLERİN İŞLERİ HIZLANDI, TAMİRAT İSRAFIN ÖNÜNE GEÇTİ”

Eskiden insanların alışveriş yapmak için AVM’LER de birbirini gezdiği günlerin geride kaldığını, tamirat getirilen eşyalarla birlikte vatandaşın artık daha dikkatli alışveriş yaparak israf harcamalarında da kaşınmaya sebep olduğunu dile getiren Başkan Fındıklı “Bu bir de yandan da İsrafı da önledi. Çünkü hepimizin evinde gardırobunu açtığında onlarca pantolon, onlarca gömlek, onlarca elbise var. Yani bence insanlar doyun noktasına da geldi artık. Yani alışveriş kültürü AVM’lerle beraber hızlanmıştı. Herkes AVM’lerde çatır çatır, haldır haldır birbirinin üstüne basarak mal alırken şimdi bu fiyatların yükselmesiyle beraber AVM’lerin boş kaldığını ama bu tür tadilat yapan, tamirat yapan terzilerin de işlerinin hızlandığını görüyoruz. Bu da doğal olarak israfı önlüyor. Yani 6 ayda, 3 ayda, 5 ayda bir aldığımız malzemeyi kenara atmıyoruz. Yani onu hakkını vererek, hakkını verene kadar giyiyoruz. Bu da bir bakıma iyi. Böyle olması daha güzel” diye konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.