formathaber.com haber sitesinin haberine göre, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun eski siyasetçi ve sabıkalı sendikacı M.A.Ö.’yü önce delege yaptığı ardından da basın tanıtım kartı verdiği belirtildi. Haberde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın bu duruma nasıl bir işlem yapacağnın merak konusu olduğu ifade edildi.
Haberde şu ifadeler yer aldı: “Basın ilke, değer ve ahlaki değerleri her geçen gün yara almaya devam ederken ve işsiz gazeteciler adeta çaresiz bir şekilde yaşam şartlarıyla mücadele ederken basın mensuplarının hak ve menfaatlerini koruma adına kurulan Türkiye Gazeteciler Federasyonu sabıkalı sendikacı M.A.Ö.’ı önce delege yaptı ardından da basın tanıtım kartı vererek bir sansasyona imza attı. DHA başta olmak üzere ulusal ve yerel yayın organlarında haberi yapılan ve hakkında evrakta sahtecilik, dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma gibi suçlardan sabıkası bulunan Türk Metal Sendikası Manisa eski Şube Başkanı M.A.Ö.’ye verilen basın tanıtım kartı ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın nasıl bir işlem yapacağı ise tamamen merak konusu. M.A.Ö.’ye işlediği suçlardan dolayı 2011 yılında Manisa Ağır Ceza Mahkemesi’nce 5 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılmış ardından yapılan itirazlar sonucu cezası 2014 yılında 2 yıl 1 ay olarak kesinleşmişti.”
Haberde, konuyla ilgili Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in görüşlerine de yer verildi. Mehmet Ali Dim, yaşananların öncelikle basın ilke, etik ve ahlaki değerlerini zedelediğini kaydederek, “Bu tür hoş olmayan durumlardan dolayı en büyük zararı yine basınımız görmektedir. Bu tür konularda biz Gazetecilerin ve yetkili kurum ve kuruluşlarının gerekli hassasiyeti göstermesi ve gereğini yerine getirmesi en büyük dileğimizdir” diye konuştu.
GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
03 Eylül 2026
1
İBB, insan kaçakçılığına karışan personelin iş akdini feshettiğini açıkladı
2
İstanbul’da tramvayın altında kalan kişi hayatını kaybetti
3
“Atatürk Olacağım” filminin basın lansmanı yapıldı
5
5 Milyon kişiye müjde: 2B araziler için tapu çalışması başlatıldı
Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).