Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Arnavutluk’ta tek Türk anıtı olan “Hasan Rıza Paşa Şehitlik Anıtı”nın bakım ve onarımını gerçekleştirdi.
TİKA’nın resmi sitesinde yer alan habere göre, Balkan Harbi sırasında İşkodra Valisi olan ve şehri Karadağlılara karşı müdafaa ederken 30 Ocak 1913 günü düzenlenen suikast sonucu şehit edilen Hasan Rıza Paşa’nın anısına 2007 yılında Türkiye Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından Arnavutluk’un İşkodra şehrinde anıt inşa edilmişti.
Her yıl 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle T. C. Tiran Büyükelçiliği desteğinde organize edilen ve Arnavutluk’ta bulunan Türkiye Cumhuriyeti kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımları ile yapılan anma törenlerinin de gerçekleştirildiği anıt, TİKA tarafından gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmaları modern bir görünüme kavuşturuldu.
Anıtın bakım ve onarımı ile Arnavutluk ve Türkiye arasındaki tarihi ve kültürel bağların güçlendirilmesi, iki ülkenin ortak tarihi mirasının korunmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.
GÜNCEL
23 Temmuz 2026GÜNCEL
23 Temmuz 2026GÜNCEL
23 Temmuz 2026GÜNCEL
23 Temmuz 2026GÜNCEL
23 Temmuz 2026GÜNCEL
23 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
23 Temmuz 2026
2
Arnavutluk’un başkenti, hayat pahalılığında bölge üçüncüsü
3
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama’yı kabul etti
4
Arnavutluk’taki Bağımsızlık Günü Kutlamaları Kurti ve Rama’yı bir araya getirdi
5
Arnavutluk’ta meclis karıştı