DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20743761,53%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA, Brezilya’nın Rio de Janeiro Şehrinde “Ramazan Programı” düzenledi

TİKA, Brezilya’nın Rio de Janeiro Şehrinde “Ramazan Programı” düzenledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Brezilya’nın en büyük ikinci şehri olan Rio de Janeiro’daki Nur Cami’nde Ramazan ayının ilk gününde iftar programı düzenlendi.

ABONE OL
12 Mart 2024 13:21
TİKA, Brezilya’nın Rio de Janeiro Şehrinde “Ramazan Programı” düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Brezilya’nın en büyük ikinci şehri olan Rio de Janeiro’daki Nur Cami’nde Ramazan ayının ilk gününde iftar programı düzenlendi. İhtiyaç sahibi aileler için gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirildi.

TİKA ve Rio de Janeiro Müslüman Yardımlaşma Derneği (Sociedade Beneficente Muçulmana do Rio de Janeiro) iş birliğiyle düzenlenen program kapsamında şehirdeki tek cami olan Nur Cami’nde ihtiyaç sahibi Müslümanlara temel gıda malzemelerinden oluşan 100 gıda kolisi dağıtılarak iftar yemeği verildi.

TİKA’nın resmi sitesinde yer alan habere göre, Cami bünyesinde bulunan mescit, eğitim salonları, yemek ve sosyal amaçlı salonlar ile konaklama alanları sayesinde Müslümanlar, ibadetlerini yerine getirebilecekleri bir ortamda bir araya geldi. Programa katılan Müslümanlar, Türkiye’ye duydukları şükranı dile getirerek, Ramazan ayının birlik ve beraberliklerini güçlendirdiğini ifade etti.

Cami imamı Adem Muhammed ise, TİKA tarafından düzenlenen “Ramazan Programı” hakkında “Ben 8 yıldır Rio de Janeiro’da yaşayan Mozambikli bir imamım. Mozambik’te de Türkiye’nin desteklerini takdirle karşılıyordum. Ramazan ayının ilk gününde buradaki Müslümanların bir arada olması memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.

TİKA tarafından Ramazan ayının ilk 3 gününde Brezilyalıların yanı sıra Pakistan, Lübnan ve Afganistan gibi farklı ülkelerden gelen Müslümanlar için Nur Cami’nde iftar yemeği verilecek.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.