DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20766821,47%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA, Nijer’de Tarımsal Üretim Bahçesi kurdu

TİKA, Nijer’de Tarımsal Üretim Bahçesi kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Nijer’de yaklaşık bin kişinin istihdam edileceği sebze ve moringa üretim bahçesi kuruldu.

ABONE OL
12 Aralık 2023 14:28
TİKA, Nijer’de Tarımsal Üretim Bahçesi kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nijer’in Tillaberi bölgesi, akut kuraklık ve terör olaylarından en çok etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. Yaşanan zorlu koşullar, tedarik zinciri ve bölge güvenliğini olumsuz etkileyerek Tillaberi’de yaşayan birçok insanı güvenli bölgelere göç etmek zorunda bırakıyor. Bu durum ise demografik birçok sorunu da beraberinde getiriyor.

TİKA’nın resmi sitesinde yer alan habere göre; Nijer devleti, bölgedeki güvenliği sağlamak ve tedarik zincirini iyileştirmek amacıyla yeni üretim alanları oluşturulmasını destekliyor. Bu kapsamda, TİKA Tillaberi bölgesinin Balleyara şehrine bağlı M’Bama köyünde faaliyet gösteren M’Bama Kadın Grubu üyeleri için sebze ve moringa üretim bahçesi kurdu.

Güneş enerji sistemleri, su kuyusu, su deposu, Kaliforniya tipi sulama sistemleri, tohum, gübre, moringa fidanları, sebze ve moringa üretimi eğitimleri ve tarımsal ekipmanlarla donatılan bahçe, bölgenin en büyük üretim bahçelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

2 hektarlık alanda kurulan üretim bahçesinde soğan, patates, domates, lahana, fasulye, havuç ve patlıcan gibi ürünlerin yanı sıra moringa yaprakları da yetiştirilecek.

Bu proje, özellikle moringa bitkisinin hızlı büyümesi ve Nijer’de yaygın olarak tüketilmesi sebebiyle kısa sürede önemli bir gelir kaynağı oluşturmayı hedefliyor.

Yaklaşık 1000 kişinin faydalanacağı proje ile Nijer’in sebze ve moringa üretim kapasitesinin arttırılması, terör olayları nedeniyle zarar gören bölge tedarik zincirini iyileştirilmesi, yoksul ailelerin su ihtiyacının karşılanması ve bölge istihdamına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.