DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046912-2,69%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA’dan Arnavutluk’taki “Sami Frasheri” Lisesine Laboratuvar Malzemesi Desteği

TİKA’dan Arnavutluk’taki “Sami Frasheri” Lisesine Laboratuvar Malzemesi Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tiran “Sami Frasheri” Lisesine Biyoloji ve Kimya Laboratuvarı malzemeleri temin etti.

ABONE OL
20 Mart 2024 10:41
TİKA’dan Arnavutluk’taki “Sami Frasheri” Lisesine Laboratuvar Malzemesi Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tiran “Sami Frasheri” Lisesine Biyoloji ve Kimya Laboratuvarı malzemeleri temin etti.

Tiran “Sami Frasheri” Lisesinde düzenlenen törene, Arnavutluk Cumhuriyeti Eğitim ve Spor Bakanı Ogerta Manastirliu, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Andi Seferi, TİKA Tiran Koordinatörü Mustafa Ata, “Sami Frasheri” Lisesi yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TİKA’nın fen laboratuvarlarının (biyoloji ve kimya) fiziki altyapısının güçlendirilmesi, teorik bilgilerin analitik düşünce ile geliştirilmesi için uyguladığı proje ile biyoloji ve kimya laboratuvar standartları yükseltildi.

Bakan Manastirliu’dan TİKA’ya teşekkür

TİKA’nın resmi sitesinde yer alan habere göre, Törende konuşan ve eğitimini bu lisede tamamlayan Arnavutluk Cumhuriyeti Eğitim ve Spor Bakanı Manastirliu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, okulların altyapısına, teknolojisine ve yeniliğine yönelik eğitim alanındaki tüm katkılarından dolayı TİKA’ya teşekkür ederken yeni projeleri eğitim alanında uygulamaktan dolayı memnun olacağını belirtti.

“Bir şeye katkı verme kabiliyetiniz olabilir, bunun ortamı yaratılmadığı zaman yapamazsınız”

T.C. Tiran Büyükelçisi Atay ise bu projedeki iş birliği imkânı sağlamasından dolayı Bakan Manastirliu’ya teşekkür ederek, “Bir şeye katkı verme kabiliyetiniz olabilir, imkânlarınız olabilir ama bunun ortamı yaratılmadığı zaman hiçbir katkı yapamazsınız. Bizim Sayın Bakanla tecrübemiz, her alanda, eğitim alanında iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi için bize her türlü imkânı sunuyorlar.” dedi.

Çevik: Arnavutluk’ta eğitim alanındaki 131’inci proje

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, TİKA’nın 28 yıldır Arnavutluk’ta faaliyetler yürüttüğüne işaret ederek, her alanda proje uyguladıklarını söyledi.

Bugüne kadar 600 tane projeyi hayata geçirdiklerini, laboratuvarların da eğitim alanındaki 131’inci proje olduğunu aktaran Çevik, “Birçok proje uyguladık, okulların inşaatından kreşlerin inşaatından, tadilatından desteğine kadar, yurtların inşaatından, tadilatından desteğine kadar. Laboratuvarlar, otizm spektrumlu çocukların gelişimine katkı sağlamak maksadıyla uyguladığımız dezavantajlı gruplara yönelik eğitim alanındaki projeler oldukça kaliteli ve bu alanlarda Arnavutluk’un kalkınma çabalarına bir destek olsun maksadıyla uyguladık.” ifadelerini kullandı.

Sami Frasheri Lisesi hakkında

1962 yılından bu tarafa eğitim veren ve günümüzde Tiran’ın en başarılı üç lisesinden biri olan “Sami Frasheri” Lisesi, Arnavutluk’ta yaşanan 26 Kasım 2019 tarihli depremden kaynaklanan ağır hasar sonrasında yeniden inşa edildi. “Sami Frasheri” Lisesinde 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde 810’u kız, 613’ü erkek olmak üzere toplamda 1423 öğrenci eğitim görüyor. Geçmişten günümüze kadar Arnavutluk’un önemli siyasetçileri, bürokratları, sanatçıları, sporcuları ve Arnavutluk için önemli olan birçok ismin mezun olduğu “Sami Frasheri” Lisesine temin edilen modern biyoloji ve kimya laboratuvar ekipmanları ile söz konusu lisenin standartlarının, eğitim ve öğretim kalitesinin arttırılmasına katkı sağlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.