DOLAR 32,5869 0.02%
EURO 34,9238 0.05%
ALTIN 2.428,98-0,04
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2166758-0,53%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA’dan Bosna Hersek’te yaşlı bakımevine destek

TİKA’dan Bosna Hersek’te yaşlı bakımevine destek

ABONE OL
28 Mayıs 2021 16:22
TİKA’dan Bosna Hersek’te yaşlı bakımevine destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1952 yılından bu yana kamu kurumu olarak görev yapan Saraybosna Kantonu Yaşlılara Hizmet Merkezi, ihtiyaç sahibi yaşlılara konaklama, barınma ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal etkinlik hizmetleri sunuyor. Giderleri Saraybosna Kantonu bütçesinden sağlanan kaynaklarla karşılanan ve 116 çalışanın görev yaptığı merkezde toplam 370 yaşlı konaklıyor.

Yaşlıların sağlık durumlarına göre tek kişilik, ikili kişilik veya daha çok kişinin kalabileceği odalara sahip merkezde her katta ortak yaşam odaları ve sosyalleşmelerine imkân tanıyan etkinlik odaları da bulunuyor.

Hizmet sundukları yaşlı ve engellilerin daha sağlıklı ve kaliteli bir ortamda konaklamaları kapsamında proje yürüten TİKA, merkeze ihtiyaç duyulan anti bakteriyel yatak ve tekstil ürünleri desteğinde bulundu.

Gerçekleştirilen malzeme teslim töreninde konuşan Merkez Müdiresi Melisa Alibaşiç Hadziç; bakım merkezlerinde yaşayan yaşlıların Covid-19 enfeksiyonu kapma ve diğer olumsuz etkilerine karşı 65 yaş üstü yaşlı nüfusun en hassas grup içinde olduğunu belirtti. Merkezde konaklayan yaşlıları misafirleri olarak gördüklerini, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda hizmet almaları için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Hadziç, ihtiyaç duydukları donanım malzemelerinin Türkiye tarafından hızlı bir şekilde sağlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk halkına teşekkür etti.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Muhammed Ünal ise yaptığı açıklamada, sunduğu hizmet ve üstlendiği misyon açısından özel bir konuma sahip olan merkeze destek sağlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ünal, gerçekleştirilen projenin fizyolojik¸ sosyal ve psikolojik bir takım gerileme ya da değişimlerin görüldüğü 65 yaş üstü dönemde yaşlı nüfusunun korunmasına ve iyi hallerinin korunmasına anlamlı bir destek olduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.