DOLAR 32,5511 0%
EURO 34,8287 -0.12%
ALTIN 2.439,840,42
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2113047-2,65%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA’dan Sırbistan’daki İhtiyaç Sahibi Ailelere Ramazan Yardımı

TİKA’dan Sırbistan’daki İhtiyaç Sahibi Ailelere Ramazan Yardımı

ABONE OL
12 Nisan 2022 13:40
TİKA’dan Sırbistan’daki İhtiyaç Sahibi Ailelere Ramazan Yardımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından, Ramazan ayı dolayısıyla Sırbistan’da ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 2000 adet gıda kolisinin dağıtımına Novi Pazar şehrinde başlandı.

TİKA’nın resmi web sitesinde yer alan habere göre; Ramazan ayı boyunca Belgrad ve çevresi, Sancak, Preşevo, Voyvodina, Nişavska, Macvanska gibi Sırbistan’ın çeşitli bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak gıda paketlerinin dağıtımına Sancak bölgesinden başlandı.

Sancak bölgesinde bulunan Novi Pazar şehrinde gerçekleştirilen gıda paketi dağıtımına Türkiye’nin Novi Pazar Başkonsolosu Başar Başol, Sırbistan İslam Birliği Sancak Müftü Yardımcısı Muhamed Demiroviç ve TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Mete Anaç katıldı.

Başkonsolos Başol yaptığı açıklamada, Türkiye’nin her zaman Sancaklıların yanında olduğunu, Sancaklıların mutluluğu ve refahı için çalıştığını belirterek, “Türkiye’nin bu anlamda en önemli kurumları arasında yer alan ve Sancak’ta çok sayıda proje gerçekleştiren TİKA, bu yıl da her yıl olduğu gibi geleneksel olarak ihtiyaç sahibi ailelere ramazan gıda paketi dağıtımı yapıyor. Bu yıl TİKA, Sırbistan’da 25 farklı noktada 2 bin Ramazan gıda paketi dağıtacak.” ifadelerini kullandı.

TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Mete Anaç ise açıklamasında; “Sırbistan Ofisimizin 2009’da açılışından buyana Sırbistan halkına dayanışma eli uzatmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 300’den fazla projeyi hayata geçirdik. Bir geleneğe dönüşen Ramazan Ayı gıda yardımlarımıza Novi Pazar’dan başladık. Ramazan Ayı boyunca Sırbistan genelinde 2 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda paketlerimizi ulaştırmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.