DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053940-0,94%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tıp Fakültesi Hastanesinde Pulmoner Hipertansiyon Polikliniği hizmete başladı

Tıp Fakültesi Hastanesinde Pulmoner Hipertansiyon Polikliniği hizmete başladı

ABONE OL
20 Eylül 2023 13:22
Tıp Fakültesi Hastanesinde Pulmoner Hipertansiyon Polikliniği hizmete başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Hastanesi, yeni açılan Pulmoner Hipertansiyon Polikliniği ile hastalarına şifa kapısı olmaya devam ediyor.

Trakya Üniversitesi Hastanesi, multidisipliner ve interdisipliner çalışmalarına devam ediyor. Kardiyoloji Ana Bilim Dalı farklı hastalıkların sonucu olarak ortaya çıkan, tanı ve tedavisi hastalar ve hekimler için oldukça zor olan pulmoner hipertansiyon hastalığına yönelik önemli bir adım attı. Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları ve Romatoloji başta olmak üzere birçok bilim dalının ortak hastalığı olan Pulmoner Hipertansiyon Polikliniğinde tanı ve tedavi için gerekli olan tüm işlemler yapılıyor.

Pulmoner Hipertansiyon Polikliniği Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Kaya, yeni açılan polikliniğin şehrimiz ve bölgemiz açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek “Pulmoner hipertansiyonun tanı ve tedavisi, birçok bilim dalının ortak çalışmasını gerektiren bir süreç. Biz bu süreci, hekimlerimiz ve hastalarımız için hızlı ve konforlu şekilde yürütmek adına polikliniğimizi hizmete açtık. Hastalarımız ve bölgemiz için hayırlı olsun.” dedi.

Ana dilim dalı olarak “ilk” olarak nitelendirilebilecek birçok çalışmaya imza attıklarını ifade eden Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay “Multidisipliner ve interdisipliner çalışmalarımızla şehrimize ve bölgemize önemli katkılar sağlamaya devam ediyoruz. Açtığımız Pulmoner Hipertansiyon Polikliniğinde, birçok ana bilim dalıyla istişare ederek hastalarımızın tanı ve tedavisinde süratli bir şekilde aksiyon alıyoruz. Zira bu süreç, bizim ana bilim dalımızın yanı sıra Göğüs Hastalıkları ve Romatoloji gibi birçok alanı da ilgilendiriyor. Yine tanı ve tedavide kullanılan kataterizasyon, vazoreaktivite, transözefagial ekokardiyografi, 6 dakika yürüme testi ve oksimetri gibi testleri tamamen kendi imkânlarımızla gerçekleştirebiliyoruz. Bu sayede sadece şehrimizde değil bölgemizdeki hastalarımız da başta İstanbul olmak üzere farklı şehirlere gitme ihtiyacı hissetmeyecekler. Hatta Balkan ülkelerinden hastalar için de başvuru merkezi olacak. Üniversitemiz, şehrimiz ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

Pulmoner Hipertansiyon Polikliniği, Trakya Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Polikliniğinde Salı günleri hasta kabulüne başladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.