DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20778561,64%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TKDK Edirne İrtibat Ofisi açıldı

TKDK Edirne İrtibat Ofisi açıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Edirne İrtibat Ofisi açıldı.

ABONE OL
23 Şubat 2024 17:09
TKDK Edirne İrtibat Ofisi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan IPARD programı, 2009 yılından bu yana 42 ilde hayata geçirilirken, 2024 yılı itibariyle Türkiye genelinde yaygınlaşacak. Bu kapsamda TKDK’nın faaliyetlerine destek olmak amacıyla Edirne’de bir irtibat ofisinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Ali Uysal, TKDK Edirne İrtibat Ofisi’nin faaliyete geçmesinin, Edirne’deki gıda, tarım ve hayvancılık alanında yatırım yapanların IPARD hibe desteklerinden yararlanabilme imkanını artıracağını ifade etti.

TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, açılışta yaptığı konuşmada, TKDK’nın yürüttüğü faaliyetler ve önümüzdeki dönemde desteklenecek sektörler hakkında bilgi verdi. İskender, TKDK’nın üç ana başlık altında destekler sağladığını belirterek bunların; Tarımsal İşletmelere (Hayvancılık İşletmeleri) Yönelik Yatırım Destekleri, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi sektörlerinde olduğunu açıkladı.

Başvuruların 5 bin Avro ile 3 milyon Avro aralığında yapılabileceğini ve TKDK’dan bu yatırımlar için yüzde 50 ile yüzde 75 oranında hibe alınabileceğini belirten İskender, başvuru sahiplerinin yatırımlarında KDV’den muaf olacağını ve ödenen hibe tutarı için gelir vergisi ödenmeyeceğini vurguladı.

Yakın zamanda uygulamaya geçecek olan IPARD3 Programı ile başvuru sahiplerine yaklaşık 800 Milyon Avroluk bir bütçe imkanı sunulacağını ve yatırımcı katkısı ile birlikte toplamda 1.5 Milyar Avronun üzerinde bir yatırım büyüklüğüne ulaşılmasının hedeflendiğini belirtildi. Bu desteklerden Edirne ilindeki yatırımcıların da faydalanacağı ve kırsal alanda gerçekleştirilecek yatırımların Edirne ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı değerlendiriliyor.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.