DOLAR 32,3644 -0.37%
EURO 34,6910 -0.36%
ALTIN 2.394,84-1,13
BIST 10.156,251,10%
BITCOIN 18834120,83%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

TOGG Edirne’de büyük ilgi gördü

TOGG Edirne’de büyük ilgi gördü

ABONE OL
12 Mayıs 2023 10:28
TOGG Edirne’de büyük ilgi gördü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son rakam grubu Edirne’nin fetih tarihi olan 22 TC 1361 plakalı Türkiye’nin yerli ve milli aracı TOGG, Selimiye Meydanı’nda görücüye çıktı. Edirne için özel bir gün olduğunu kaydeden Edirne Vali H. Kürşat Kırbıyık, Edirne kırmızısı için TOGG üzerinde girişimleri olduğunu söyleyerek model ve çeşitleri arttıkça renk skalasının değişeceğini, tüm Türkiye’ye Edirne kırmızısı olan TOGG’ları armağan edeceklerini ifade etti.

“TÜM TÜRK EVLATLARININ GURUR DUYACAĞI BİR ESER OLMUŞ”

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık “Bugün Edirne’miz için özel bir gün oldu. TOGG Edirne ile tanıştı, Edirne TOGG’la tanışmış oldu. Özelde bir plakamızla birlikte şehrimizin plaka numarasını 22 Türkiye Cumhuriyetini ve şehrimizin fethedildiği yılı ifade eden güzel bir plakayla birlikte geçmişten geleceğe konseptiyle, yani Selimiye’nin ecdadın bıraktığı muhteşem eserin gölgesinde günümüz teknolojisinin ulaştığı en üst zirvelerden birisi olan yerli milli teknolojimizin gururuyla birlikte buradayız. Vatandaşlarımız da gördüğünüz gibi çok büyük bir ilgi alaka gösterdiler. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Gün boyu burada arkadaşlarımız vatandaşlarımız, Edirneli kardeşlerimiz bu aracımızı görebilirler. Hakikaten biz bugün sabah Keşan’a giderken de dönerken de arabanın ne kadar üstün bir teknolojiye sahip olduğunu gördük. Gerek motor gücü, gerek sahip olduğu teknik donanımlar hepimiz açısından büyük bir gurur vesilesi oldu. Şunu bir kere daha gördük ki Türk Milleti gerçek anlamda bir işi istediği zaman, o hedef doğrultusunda birlik beraberlik içerisinde çalıştığı zaman. Başaramayacağı bir şey yok. Bunu İHA da SİHA da daha önce gördüğümüz örneklerinde olduğu gibi TCG Anadolu’da olduğu gibi diğer ürettiğimiz yerli ve milli teknolojide olduğu gibi bu araç da inşallah hakikaten doğru bir segmentte ve doğru bir zamanda üretilmiş. Hepimizin gurur duyacağı tüm Türk Milletinin, bu milletin tüm evlatlarının gurur duyacağı bir eser olmuş. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Dediğim gibi bu bir tanışma inşallah gün ve gün Edirne sokaklarında Edirne caddelerinde gezen TOGG sayısının arttığını hep birlikte göreceğiz. En kısa zamanda bunun da farkına varacağız. Yakın zamanda kamu araçları olarak da kullanmaya başlayacağız. Edirne Valiliği başta olmak üzere ilgili kurumlarımız peşi sıra takip edecek. Odalarımız takip edecek. Vatandaşlarımız bir sıra dahilinde kuraları çıktıkça ve sayı arttıkça alacaklar. Şehrimize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tekrar emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyorum. Tüm Edirneli vatandaşlarımız da topla tanışmak için buraya davet ediyoruz” şeklinde dile getirdi.

“ASKERLİK YEMİNİ EDEN ÖĞRENCİLERE TOGG İLE BİRLİKTE MEHTER MARŞI’YLA EDİRNE TURU”

Vali Kırbıyık “Bugün malum içinde bulunduğumuz hafta itibariyle engelliler haftasını da idrak ediyoruz. Biraz önce Faika Erkurt okulumuzda da katıldığınız programda engelli kardeşlerimiz, temsili de olsa askerlik yemini ettiler. Kına törenlerini gerçekleştirdiler. Onlarla beraber şehir turunda birlikte tur atmış olduk. Onların coşkusunu da görmenizi hakikaten arzu ederdik. Arkadaşlarımızın bir kısmı takip edebildiler. Özellikle Mehter Marşı’na verdikleri o muhteşem duygu, muhteşem tepki bizleri de duygulandırdı. Onlarla birlikte olmak bugün için bizim için ayrı bir keyifti” dedi.

“ULUSLARARASI REKABET KOŞULLARINDA OLACAK BİR ARAÇ”

Vali Kırbıyık, “İnşallah dalga dalga önce şehrimizden, daha sonra da inşallah Balkanlar’da, Avrupa’da ve ulusal uluslararası tüm rekabet koşullarında olacak bir araç. Hakikaten dediğim gibi doğru bir segment doğru bir alan. Dünyada biliyorsunuz fosil yakıtların artık her geçen gün gerek çevre mevzuatı çevre standartları açısından geleceği tartışılır hale geldi. Artık elektrikli araçların pazarda her geçen yıl payı artacak. Dolayısıyla biz de doğru bir hamleyi doğru bir zamanda yaptığımızı değerlendiriyoruz” diye konuştu.

“TOGG İÇİN EDİRNE KIRMIZISI GİRİŞİMLERİMİZ VAR”

Edirne kırmızısının TOGG araçlarında olması yönünde çalışmaları olduğunu belirten Vali Kırbıyık, “Girişimlerimiz var zaten Anadolu kırmızısı olarak geçiyor. Bildiğiniz gibi Edirne kırmızısı da bu araca çok yakışacaktır. Daha önce de bunların çeşitli ortamlarda ifade ettik. Zaten aracın modeli ve çeşitlemesi arttıkça renk skalası değişecek inşallah en kısa fırsatta tüm ülkemize Edirne kırmızısı ile boyanmış bezenmiş güzel TOGG’ları armağan edeceğimizi düşünüyoruz” diyerek noktaladı.

TOGG için Selimiye Meydanı’nda vatandaşların yoğun ilgisi ile fotoğraf çekilme sırasına girildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.