DOLAR 32,5397 0.16%
EURO 34,9666 -0.03%
ALTIN 2.456,470,84
BIST 9.884,521,73%
BITCOIN 20895800,75%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÖHOB, vergisiz akaryakıt talep etti    

TÖHOB, vergisiz akaryakıt talep etti    

ABONE OL
10 Haziran 2022 10:59
TÖHOB, vergisiz akaryakıt talep etti    
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Yönetim Kurulu, sektörün yok olmaması için acilen vergisiz akaryakıt verilmesi gerektiğini bildirerek, ücretsiz taşımaya kalıcı çözüm önerilerinin dikkate alınmasını talep etti.

TÖHOB Yönetim Kurulu Olağan Genel Kurul sonrası ilk toplantısını yaparak görev dağılımı ve esnaflarımızın içinde bulunduğu zor durum ve çözüm önerisine ilişkin basın açıklaması yaptı.

TÖHOB Yönetim Kurulu, sektörün en önemli gider kalemi olan motorinin son 1 yılda yüzde 258 zamlandığına dikkat çekilerek, ayrıca yedek parça, lastik, sigorta ve şoför maliyetleri gibi yüzde 300 ve üzerinde artışlar yaşandığına işaret etti.

Açıklamasında birçok ilde esnafların yakıt alamadıkları için çalışamadığını, işini ve geçim kaynağını kaybetmekte olduğunu belirten TÖHOB Yönetim Kurulu, şöyle devam etti;

“Uzun yıllardır önemli yatırımlar yaparak kamu hizmetini aksatmadan yapmaya gayret eden ve Türkiye’de tek ücretsiz hizmet yaptırılan özel halk otobüsleri sahipleri ve direk veya dolaylı istihdam edilen on binlerce insan işsiz kalmak üzeredir. Birçok belediye de bütçeleri yetersiz olduğu gerekçesiyle destek vermemekte, ulaşıma zam yapmamakta ve farklı uygulamalarla maliyetinin onda birine yolcu taşıtmaktadırlar” dedi.

Sektörümüzün yok olmaması için acilen, vergisiz akaryakıt verilmesi, ücretsiz taşımaya kalıcı çözüm önerilerinin dikkate alınması ve yeni araç alma imkanı kalmayan esnaflara teşvik paketleri uygulanması gerektiğini belirten TÖHOB Yönetim Kurulu, denizcilik sektöründeki mazot fiyat uygulamasının ücretsiz yolcu taşımacılığı yapan toplu taşımada da acilen uygulanması gerekmekte olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.