DOLAR 32,4532 0.13%
EURO 34,4985 0%
ALTIN 2.476,05-0,27
BIST 9.626,76-0,55%
BITCOIN 2052341-4,39%
Edirne
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Toplantı ve yürüyüş güzergahları belirlendi

Toplantı ve yürüyüş güzergahları belirlendi

ABONE OL
3 Şubat 2023 10:59
Toplantı ve yürüyüş güzergahları belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği, 2023 yılı için toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerlerin güzergahları ile afiş ve pankart asılacak alanları belirledi.

Valilikten yapılan duyuruda, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gereğince toplantı ve gösteri yürüyüş güzergahları ile afiş ve pankart asılacak yerlerin Valilik tarafından belirlendiği kaydedildi.

Buna göre; Açık Hava Toplantısı Yerleri için İstasyon Mahallesinde, Edirne Garı önünde bulunan, 3.500 m² büyüklüğündeki alan ve Dilaverbey Mahallesinde, Cuma Pazarı’nın doğusunda, Eski Elektrik Fabrikası ile Cuma Pazarı arasında kalan alanın Pazartesi ve Cuma günleri haricinde açık hava toplantıları için tahsis edilecek.

Gösteri yürüyüşü güzergahları ile toplanma ve dağılma yerleri için de güzergah belirlenirken o güzergahlar ise şu şekilde; Dinlenti Park-Edirne Garı Yürüyüş Güzergâhı: Şükrüpaşa Mahallesinde, İlhami Ertem Caddesi üzerinde bulunan Dinlenti Park toplanma alanıdır. Buradan güneydoğuya doğru İlhami Ertem Caddesi, güneybatıya doğru Ali Rıza Ataktürk Caddesi, devamında Prof. Dr. Süheyl Ünver Caddesi, devamında İstasyon Caddesinden Edirne Garı önüne ulaşan güzergâh yürüyüş güzergâhıdır. İstasyon Meydanı; bu yürüyüş güzergâhında dağılma alanıdır. İlhan Koman Parkı- Mutafçılar Sokak- Selamsız Sokak- Çömlekçiler Sokak- Köprübaşı Caddesi- Cuma Pazarı Doğusundaki Otopark Alanı Yürüyüş Güzergâhı. Eski Caminin güneyinde bulunan İlhan Koman Parkı toplanma alanı olmak üzere; Rüstempaşa Kervansaray kuzeyinden Mutafçılar Sokak, devamında Selamsız Sokak, devamında Çömlekçiler Sokak, devamında Köprübaşı Caddesi yollarını takip ederek Cuma Pazarı doğusundaki otopark alanına ulaştıran güzergâhtır. Bu güzergâhta toplanma alanı; İlhan Koman Parkı, dağılma alanı; Cuma Pazarı doğusundaki otopark alanı açık hava toplantı alanıdır. Bu güzergâh Pazartesi ve Cuma günleri kullanılamaz.

Valilik ayrıca, afiş ve pankart asma yerlerini de düzenleme Kurulunun bildirimleri doğrultusunda Edirne Valiliğinin onay vereceği afiş ve pankartlar için, Edirne Belediye Başkanlığınca şehrin muhtelif yerlerine konulan; ücretli-ücretsiz reklam panoları ile raket ve billboardların kullanılacağı ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.