DOLAR 32,3432 0.19%
EURO 35,1147 -0.21%
ALTIN 2.241,40-0,08
BIST 8.875,151,80%
BITCOIN 2037702-6,92%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Toroğlu’na tepkiler çığ gibi

Toroğlu’na tepkiler çığ gibi

ABONE OL
12 Ocak 2021 11:38
Toroğlu’na tepkiler çığ gibi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu’nun bir televizyon programında Roman vatandaşlarla ilgili sözlerini tepkiler çığ gibi büyüyor. Güzel Parti Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Keskin ve İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Toroğlu’na tepki gösterdi. Keskin Toroğlu hakkında partilerinin Genel Başkanı Hüseyin Akbulut’un suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu önceki akşam bir TV programında  “Çingene pazarlığı” şeklinde sarf ettiği sözleri ülke çapında Roman vatandaşların tepkisine yol açtı. AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle de dün İzmir Adliye’sine giderek suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili Güzel Parti Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Keskin’de bir açıklama yaptı. Toroğlu’nun roman halkına bir haksızlık yaptığını belirten Keskin şöyle konuştu; “Spor yorumcusu Erman Toroğlu’nun Çingene pazarlığı şeklindeki ifadeleri bizleri çok üzdü. Dilenci mi diyelim şeklindeki ifadeleri bizleri dilenci yerine koymuş oluyor. Bizlere söylediği Çingene kelimesi ile bizi küçük dürücü ifadeler kullandı. Biz Çingene, roman kelimelerine kızmıyoruz. Biz sadece Çingene kelimesini söyleyiş tarzına kızıyoruz. Bu roman halkımıza bir haksızlıktır. Zaten kanunen Çingene kelimesi yasaklandı. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu topraklarda yüzyıllardan beri yaşıyoruz. Bizim vatanımız Türkiye Cumhuriyetidir, Bayrağımız al bayraktır. Biz her zaman bu vatan bu millet için can vermeye hazırız. Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut’un bu konuda kınama mesajı var. Genel başkanımız bugün İstanbul’da Ermen Toroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaktır” dedi.

Keskin, İzmir Adliyesi’ne giderek Toroğlu hakkında AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekle’nin de, dilekçe verdiğini belirterek, “Erman Toroğlu ve onun gibi karanlık dünyalarda gezinen zihinlere şunu hatırlatmakta fayda görüyorum; Romanlardan hiçbir zaman hain çıkmamıştır. 15 Temmuz gecesinde birileri darbeye alkış tutarken Romanlar meydanlara koşmuş, bedenini bu vatana siper etmiştir. Roman toplumu bu milletin asli unsurudur. Binlerce yıllık devlet geçmişimizde vatanına, milletine, bayrağına, ezanına sahip çıkmış bu vatanın ve ay yıldızlı al bayrağının uğruna canlar vermiş ve şanlı bayrağın altında gururla yaşamıştır. Bizler nasıl ki olumsuz bir şeyi anlatırken ‘Erman Toroğlu gibi davranma’ diyerek bir kişiyi veya zümreyi aşağılayarak işaret etmiyorsak, Erman Toroğlu da kendinden olmayanı işaret ederek aşağılayamaz.” ifadelerini kullandı.

“KİMSENİN ROMAN VATANDAŞLARIMIZI RENCİDE ETMEYE HAKKI YOK

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir de eski hakem Erman Toroğlu’nun romanları hedef alan sözlerine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, “Erman Toroğlu’nun  bu ayrıştırıcı, ötekileştirici ve ırkçı sözlerini en şiddetli şekilde kınıyorum. Roman vatandaşlarımızın yıllardan beri böyle ırkçı ve ayrıştırıcı tavırlarla karşı karşıya kaldığını biliyoruz ve bunun olmaması için çaba sarf ediyoruz. Fakat bir televizyon programında eski bir hakeme bu söylemler hiç yakışmamıştır. Roman vatandaşlarımızın binlerce yıllık kültürüyle, vatana, millete olan bağlılıklarıyla bu bayrak altında yaşamış onurlu insanlardır. Kimsenin böyle ırkçı ve aşağılayıcı sözlerle onları rencide etmeye hakkı yoktur” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.