DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20710990,87%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÖS, Hasan Ali Yücel’i andı

TÖS, Hasan Ali Yücel’i andı

Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖS) Edirne İl Başkanı Gökay Bilgin, Türk eğitim sisteminin öncülerinden ve Köy Enstitüleri'nin kurucusu olan Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'i ölümünün 63’üncü yıldönümünde saygıyla andıklarını söyledi.

ABONE OL
24 Şubat 2024 16:37
TÖS, Hasan Ali Yücel’i andı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖS) Edirne İl Başkanı Gökay Bilgin, Türk eğitim sisteminin öncülerinden ve Köy Enstitüleri’nin kurucusu olan Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’i ölümünün 63’üncü yıldönümünde saygıyla andıklarını söyledi.

Bilgin, yaptığı açıklamada Hasan Ali Yücel’in 17 Aralık 1897’de İstanbul’da doğduğunu hatırlatarak, Cumhuriyet döneminin önemli eğitim, kültür ve siyaset figürlerinden biri olduğunu vurguladı. 1938-1946 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı görevini yürüten Yücel’in, Türk eğitim sistemine birçok önemli katkıda bulunduğunu belirtti.

Bilgin, Hasan Ali Yücel’in eğitim anlayışını, “Bütün çocuklarımız okullarını rüyalarında görecek kadar sevemiyorlarsa istikbale güvenimiz tam olamaz” sözleriyle özetlediğini aktardı. Ayrıca, Yücel’in Mustafa Kemal Atatürk ile olan önemli bir diyalogunu da paylaşarak, Türk milletinin kurtuluşunu arama ihtiyacını aşması gerektiğini ifade ettiğini belirtti.

Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖS) Edirne İl Başkanı Gökay Bilgin

Hasan Ali Yücel’in eğitimdeki vizyonunu gerçekleştirmek adına önemli adımlar attığına dikkat çeken Bilgin, Üniversite reformu, Köy Enstitüleri’nin kurulması ve Türkiye’nin UNESCO’ya girişinin Yücel’in önderliğinde gerçekleştiğini vurguladı.

Köy Enstitüleri’nin eğitim ve kültürde önemli bir rol oynadığını dile getiren Bilgin, bu kurumların kapatılmasının ardından yaşanan tartışmalara da değindi. Ancak, Hasan Ali Yücel’in eğitimdeki mirasının hala yaşadığını ve Türk eğitim sisteminin temel taşlarından biri olduğunu belirtti.

TÖS Edirne İl Temsilciliği olarak, “İnsan olarak yaşayabilmek için hava su gibi doğal koşullar arasında eğitim, öğretim ve kültür de bulunacaktır” sözleriyle Hasan Ali Yücel’i ölümünün 63’üncü yılında saygı, minnet ve özlemle andıklarını belirten Bilgin, Yücel’in eğitimdeki değerli katkılarının unutulmayacağını ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.