DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077334-1,29%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÖS’ten o müdürlere tepki!

TÖS’ten o müdürlere tepki!

ABONE OL
25 Mart 2022 11:33
TÖS’ten o müdürlere tepki!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖS) Edirne İl Temsilcisi Celil Özcan, Denizli Acıpayam ilçesinde sınav yapılmadan ilçedeki okullara atanacak müdür ve müdür yardımcılarının listesini WhatsApp’ta paylaşan İlçe Müdürü ve son olarak, Bursa Osmangazi’de “kız-erkek ayrı otursun” talimatı veren okul müdürünü kınadıklarını belirterek, bu müdürlerin görevden alınmış olmasının sorunu çözmeyeceğini söyledi.

TÖS Edirne İl Temsilcisi Celil Özcan, yaptığı açıklamada, “Denizli Acıpayam ilçesinde daha sınav yapılmadan ilçedeki okullara atanacak müdür ve müdür yardımcılarının listesini WhatsApp’ta paylaşan İlçe Müdürü gibi, son olarak, Bursa Osmangazi’de “kız-erkek ayrı otursun” talimatı veren okul müdürünü kınıyoruz. Bu müdürlerin görevden alınmış olması sorunu çözmez” dedi.

Sorunun sonuçta değil süreçte olduğunu ve sorunun, Liyakat dışı bakış açısı olduğunu belirten Özcan, “Benim adamım” anlayışındadır. İktidarların kendisine oy verecek nesil yetiştirme amacıyla yapı oluşturmaya çalışmasındadır. Demokrasi dışı eylemlerdir. Bütün gelişmiş ülkelerin iktidarları, akla, bilime, demokrasiye ve çağa uygun “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme”ye çalışırken, bütün gelişmeyen ve gelişmemekte ısrar eden ülkelerin iktidarları “kendisine oy verecek nesiller yetiştirme”ye çalışmakta ve yapılarını buna göre oluşturmaktadırlar. “Kendisine oy verecek nesiller yetiştirme” hedefte olunca, haliyle yönetici atamalarının liyakata uygun yapılması “sözde” kalmaktadır.

Özcan, şunlar söyledi, “Ülkemizin kurtarıcısı ve Devletimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Fikri hür, Vicdanı hür, İrfanı hür nesiller yetiştirme”yi esas alarak, “Milli” Eğitim Bakanlığının demokrasi ilkelerine uygun yapılanmasını sağlamaya çalışmıştır. Liyakata uygun olarak işi ehline vermeye çalışmıştır. Demokrasi ilkelerine uygun olarak yetkiyi bir kişiden alarak Ulus’a vermiştir.

Yetkinin Ulus’ta olması, kontrolün, kararın, denetlemenin Ulus’ta olması demektir. Yönetimlerin hesap verebilir olması demektir. Sınavdan önce yönetici listelerinin açıklanması değildir. Kendisini atayanlara diyet borcunu ödemek te değildir. İnsanlarımızı kamplaştırmak hiç değildir. Ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü için çalışmaktır. Irkı, dini, siyasi görüşü ne olursa olsun “biz” olabilmektir.

Demokrat ve gelişmiş ülkelerin yönetimleri liyakat dışı atamalara itibar etmez, yetişmiş elemanlara dokunmaz. İktidarlar değişir ama yetişmiş, “adanmış” işin uzmanı olanlar değişmez. Çünkü yetişmiş, işin ehli kimseler birer “Milli servet”tir aynı zamanda.

Ulusal Egemenliği hayata geçirmiş ülkelerdeki yönetimlerin Millet tarafından denetlenmesinin yanında, kurallara bağlı kurumsallaşma da hayata geçmiştir. “Yönetişim” ilkesi esas alınmıştır. Çağdışı uygulamalar yerine, işgörenleri karara katarak yönetim süreçleri işletilmiştir. Demokratik ülkelerde hesap vermeyen veya hesap vermekten kaçmak için çeşitli yollar bulmuş yönetimler görülmez. Sarı sendikacılığın adı bile geçmez.

Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖS) olarak, Atatürk İlkelerine uygun “Fikri hür, Vicdanı hür, İrfanı hür nesiller yetiştirme”yi esas alarak kurumsallaşmış bir “Milli” eğitim yapılanmasının öncelikle, “Liyakat” ilkesinin hayata geçirilmesi ile gerçekleşeceğinin bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.