DOLAR 32,4419 0.18%
EURO 34,8734 0%
ALTIN 2.398,720,13
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19115331,39%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trafiği arapsaçına çevirdiler

Trafiği arapsaçına çevirdiler

ABONE OL
14 Ekim 2023 17:29
Trafiği arapsaçına çevirdiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentte Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı’ndan sonra en çok rağbet gören Cumartesi Pazarı yine Bulgar ve yerli vatandaşların akınına uğradı. Ancak pazarın yeni yerinde iki AVM otoparkı, arka sokaklar ve pazarın eski yerinde bulunan parklanma noktaları olmasına rağmen Bulgaristan vatandaşlarına park yeri yetmedi.

Pazar’a alışverişe gelen Bulgar turistler park yeri aramak yerine pazarın önündeki ana caddeye araçlarını çekmeyi tercih etti. Trafiği tek şeride düşüren bu parklanma Edirneli vatandaşların da tepkisine neden oldu. Toplu taşıma araçları, esnaflar, toptancılar ve yerli halk hem Bulgarların bu kural çiğneyen tavrına yönelik emniyet ekiplerinin daha sıkı denetim yapmasını talep etti.

Pazara alışverişe gelen birçok vatandaş gazetemiz aracılığıyla seslenerek, ” Edirne’nin ne durumda olduğunu herkes görsün. Ana cadde üzerine Bulgar turist aracını park edip gidiyor. Ne denetleyen var ne dur diyen. Bulgar gelsin herkes istiyor ekonomiye katkı ancak böyle kuralsızlık olmaz. Bizim vatandaşımız nasıl uyuyorsa onlarda uyacak. Yetkililer görev yapacak. Bu pazar her Cumartesi burada” şeklinde ifade ettiler.

Yaşanan parklanmalar nedeniyle bir motosiklet sürücüsünün başka bir araca arkadan çarpması da objektiflere yansıdı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.