DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20663730,75%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

TRAKDOSK, “Run Greece Alexandroupolis 2023” organizasyona katıldı

TRAKDOSK, “Run Greece Alexandroupolis 2023” organizasyona katıldı

ABONE OL
26 Eylül 2023 14:24
TRAKDOSK, “Run Greece Alexandroupolis 2023” organizasyona katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TRAKDOSK Atletizm Takımı, Yunanistan’ın Dedeağaç kentinde organizasyona kayıt olarak ödenen ücretlerin yangın mağdurları için bağışlandığı “Run Greece Alexandroupolis 2023” organizasyona katıldı.

TRAKDOSK sporcuları Yunanistan’ın Türkiye sınırına yakın şehirlerinde yaşanan büyük yangının acılarının giderilmesine katkı sunmak amacıyla yarışa Edirne ve Türkiye’yi temsilen sembolik bir ağaç fidanı götürerek farkındalık yarattı.

TRAKDOSK Atletizm Takımı, 4 yetişkin 10 Km’lik parkurda, 1 çocuk sporcuyla da 1 Km’lik parkurda yarışı tamamlayarak Edirne’ye döndü.

TRAKDOSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Atletizm branş sorumlusu Ümit Beştepe, “Biz bu sene dokuzuncusu düzenlenen Yunanistan Atletizm Federasyonu’ndan onaylı komşu şehir Dedeağaç’taki bu organizasyona her yıl katılmaya çalışıyoruz. Bu yıl ise yarışa kayıt olarak ödenen ücretlerin, yakın zamanda yaşanan orman yangınının mağdurlarına aktarılacak olmasından çok etkilendik ve zamanı müsait olan arkadaşlarımızdan bir ekip oluşturarak yarışa katıldık.  Yolculuğumuz sırasında iki ülkenin ortak doğası sayılabilecek milli parkların ve doğal alanların, ağaçların yangından etkilenmesini görmek bizi çok üzdü. Geniş bir alana yayılan yangının korkunç etkisini her bir kilometrede yakından hissettik. Doğanın sınırı yok! Ve bir kez daha gösterdi ki doğal yaşam yani ekoloji ne kadar iyiyse biz de o kadar iyiyiz.

Bizler de Edirne’den bir ağaç fidanı götürerek, bu fidanı koşu öncesi Dedeağaç ve bölge halkına sembolik olarak takdim ettik. Amacımız ormanların ve barışın sınır tanımadan savunulmasıdır. Spor da bunun en iyi araçlarından biri.  Dileriz bu yanan bölgeler bir an önce ağaçlandırılarak  eski durumlarına dönüşür. Son olarak bu anlamlı organizasyonda emeği geçen herkese TRAKDOSK ailesi olarak çok teşekkür ederiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.