DOLAR 32,4958 0.25%
EURO 34,6184 0.34%
ALTIN 2.482,44-0,02
BIST 9.578,02-1,05%
BITCOIN 2046402-4,45%
Edirne
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trakya Kariyer Fuarı için bir araya geldiler

Trakya Kariyer Fuarı için bir araya geldiler

ABONE OL
11 Şubat 2020 10:20
Trakya Kariyer Fuarı için bir araya geldiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayelerinde “Yetenek Her Yerde’’ sloganıyla 24-25 Şubat 2020 tarihlerinde, Trakya Üniversitesi ev sahipliği ve Trakya Üniversiteler Birliği ortaklığında, Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan “Trakya Kariyer Fuarı” öncesi, Trakya bölgesindeki oda ve borsa temsilcileri Trakya Üniversitesi’nde bir araya geldi.

Bölgedeki beş üniversitenin öğrencilerini Türkiye’nin önde gelen kamu ve özel sektör temsilcileriyle buluşturacak olan fuar bilgilendirme toplantısına, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile oda ve borsa temsilcileri katıldı.

Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerden 10 bini aşkın öğrenciyi 300’den fazla firma temsilcisi ile bir araya getirerek hem yerinde istihdamı hem de firmaların tanınırlığını artırmayı amaç edinen fuarın bilgilendirme toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 24-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarın işsizlikle mücadele ve istihdama katkı açısından çok önemli bir organizasyon olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek fuarda, bölgedeki beş üniversitesinin kamu ve özel sektör temsilcileri ile bir araya geleceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Öğrencilerimizin iş ve staj imkânlarını yerinde tanıyarak kariyerlerini planlayacakları fuarın aynı zamanda işsizlikle topyekûn mücadele ve istihdama katkı açısından çok önemli bir organizasyon olacağına inanıyorum. Fuar süresince firmalarımızın stant açmasının yanı sıra eğitici ve bilgilendirici oturumlar ve sunumlar ile etkinliğimizi çeşitlendireceğiz. Türkiye’de on farklı lokasyonda yapılması planlanan etkinliklerin ilkinin Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak olması bölgemize ve Üniversitemize verilen önemin bir göstergesidir” dedi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca fuara katkı verecek olan sponsorlar başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sundu.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de işveren ve yetişmiş insan gücünü buluşturacak olan Trakya Kariyer Fuarı’nın bölgenin tüm dinamiklerini bir araya getiren ve ihtiyaçlara karşılık verecek önemli bir etkinlik olduğunun altını çizerek, “Bu buluşma sanayi ve öğrencinin buluşması olacak. Sanayi ve öğrenci bir elmanın iki yarısı gibidir. Sanayiyi temsilen oda ve borsa başkanlarımızın desteklerini oldukça önemli buluyoruz. Çalışma hinterlandı sayesinde bizim ulaşmakta zorluk yaşayabileceğimiz birçok noktada bize destek olacaklardır. Birlikten kuvvet doğar ilkesi ile hareket ediyoruz. Umarım tüm bölgemiz için hayırlara vesile olur.” dedi.

Oda ve borsa temsilcileri ise üniversitelerle ikili ilişkiler içerisinde olduklarını gerek kariyer günlerinde gerek farklı faaliyetlerde bölge üniversitelerine destek verdiklerini söyleyerek bölge açısından oldukça önemli buldukları fuara katkı sunmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Meşe; fuar hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcı sayıları, sponsorluk ve verilecek eğitimler hakkında toplantıya katılanları bilgilendiren Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Meşe, hedeflenen katılımcı firma ve öğrenci sayısına yaklaşıldığını, bu hedeflerin aşılmasında oda ve borsa temsilcilerinin desteğinin de çok önemli olduğunu belirtti.

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantı sonunda Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, toplantıya katılan temsilcilere fuarın gerçekleştirileceği alanı gezdirerek yapılacak işlemler hakkında bilgi verdi.

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde 24-25 Şubat 2020 tarihleri arasında Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Trakya Kariyer Fuarı etkinliklerine öğrenciler, mezunlar ve firmalar ücretsiz olarak katılabilecek.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.