DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2056922-0,65%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trakya Kariyer Fuarı’da İpsala pirincine büyük ilgi

Trakya Kariyer Fuarı’da İpsala pirincine büyük ilgi

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nın tescillettiği İpsala pirincinden yapılan pilavı öğrencilere ikram etti.

ABONE OL
27 Aralık 2023 16:33
Trakya Kariyer Fuarı’da İpsala pirincine büyük ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın tescillettiği İpsala pirincinden yapılan pilavı öğrencilere ikram etti. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Trakya Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin en kapsamlı bölgesel kariyer fuarlarından Trakya Kariyer Fuarı’nda İpsala pirinci ikramı yapıldı. Yoğun katılım yaşanılan fuarda Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından standı açılan İpsala pirincine büyük ilgi gösterildi.

“İPSALA PİRİNCİ İKRAM ETTİK”

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın markalaştırdığı bölgenin tescilli markası İpsala pirincini ikram ettiklerini belirten Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu “Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Trakya Kariyer Fuarı’nda oda ve borsalarımız ile üniversiteli gençlerimizle buluştuk. Onlara bölgemizin tescili marka değeri İpsala pirincini ikram ettik. Standımıza yoğun ilgi gösteren öğrencilerimize teşekkür eder, afiyet olsun dileriz. Gençlerin istihdamına, gelişimine ve onların kariyer fırsatlarını yakalamalarına olanak sağlayan fuarlara büyük önem veriyor, ülkemizin geleceği için fuarın hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

“İPSALA PİRİNCİ”

İpsala pirinci, Edirne ili İpsala ilçesinde, güneyde Enez ilçe sınırından başlayarak kuzeyde Sarıcaali Köyüne kadar uzanan ova ile Gala Gölünden kuzeydoğuya doğru Koyuntepe Köyü’nün altına kadar uzanan ovada yetişiyor. İpsala İlçesinde, toplam 250 bin dekarlık sahada çeltik tarımı yapılıyor. Pirinç önce tarlada çeltik olarak üretilip, daha sonra, fabrikalarda, kavuzlu çeltik tanelerinin kavuzları soyulduktan sonra, beyazlatılıp parlatılıp, pirinç mahsulü elde ediliyor. İpsala Pirinci, iri tane yapılı, camsı ve mat görünüşlü olup tane uzunluğu 6.2 – 7.1 mm arasındadır. Genişliği ise 2.6-3.1 mm arasında değişen Pirincin 1000 tane ağırlığı 24 ile 32 gram arasındadır. Diğer yörelerde yetişen çeltik mahsullerinden elde edilen pirinçlere göre doğal olarak daha mat ve koyu görünüştedir. Piştiğinde pilavı farklı bir lezzet ve aromaya sahiptir.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.