DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2048277-2,24%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜ Rektörlüğü, Üniversite Hastanesi’nde hekime yönelik saldırıyı kınadı

TÜ Rektörlüğü, Üniversite Hastanesi’nde hekime yönelik saldırıyı kınadı

ABONE OL
8 Şubat 2024 11:16
TÜ Rektörlüğü, Üniversite Hastanesi’nde hekime yönelik saldırıyı kınadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir kadın doktora hasta yakını tarafından yapılan saldırıyı kınayarak, sorumlunun en ağır şekilde cezalandırılması için sürecin takipçisi olunacağını bildirdi.

Trakya Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Üniversitenin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahili Yoğun Bakım Servisinde görevli araştırma görevlisi hekimin ileri yaş son evre kanser hastası ve çoklu organ yetmezliği olan hastanın vefat belgelerini teslim ettiği sırada, alkollü olduğu belirlenen hasta yakını tarafından fiziksel saldırıya uğrayarak darp edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Edirnemiz, bölgemiz ve hatta Balkanlardan gelen vatandaşlara en iyi sağlık hizmeti vermek için canla başla gece gündüz demeden çalışan hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleşen bu çirkin saldırıyı ve şiddetin her türlüsünü kınıyoruz” denildi.

Rektörlükten yapılan açıklamada şöyle denildi; Trakya Üniversitesi ailesi olarak, 7 gün 24 saat, güler yüzü, sabrı, samimiyeti, ilgisi ve tecrübesiyle insanımızın en zor zamanında yanında olan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliyor, herkesi bu noktada duyarlı olmaya davet ediyoruz. Tarihiyle, kültürüyle, medeniyetiyle,değerleriyle örnek ve öncü misyonunu sürdüren Edirne’mizde ve güzel vatanımızın her köşesinde bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyor, sorumlunun en ağır şekilde cezalandırılmasını ve sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz” ifadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.