DOLAR 32,3746 -0.03%
EURO 34,8044 -0.03%
ALTIN 2.385,990,26
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1964835-4,95%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trakya Üniversitesi Rektörü Tabakoğlu, Beştepe’deki törene katıldı

Trakya Üniversitesi Rektörü Tabakoğlu, Beştepe’deki törene katıldı

ABONE OL
10 Ekim 2023 15:16
Trakya Üniversitesi Rektörü Tabakoğlu, Beştepe’deki törene katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, YÖK tarafından, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış törenine, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da katıldı.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra bakanlar, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, rektörler, akademisyenler ile öğrenciler yer aldı.

Törende, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler eşlik etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu tarafından müzik dinletisi sunuldu. Müzik dinletisine otizmli ve görme engelli gençlerden oluşan “Bizim Orkestra” da eşlik etti. Dinletinin ardından Türk yükseköğretimi tanıtım filmi aktarıldı.

Törende, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Başkanı Erol Özvar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının ardından, YÖK tarafından “bireysel, kurumsal, özel alan ve özel” olmak üzere dört kategoride verilen “Yükseköğretim Kurulu 2023 Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2023-2024 Akademik Yılı’nın öğrenciler, akademisyenler, idari personel ve ülke için hayırlı olmasını dileyerek “Yükseköğretim Kurulu olarak, Türkiye Yüzyılında vizyonumuz; kalite odaklı ve akademik performansa dayalı yönetim anlayışını benimseyen, çeşitliliği ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan gücü profili ile üniversite-sektör iş birliği modellerini destekleyen; nihayet ulusal, bölgesel ve küresel sorunlara duyarlı, evrensel düzeyde geleceğe yön veren yenilikçi ve rekabetçi bir yükseköğretim sistemi inşa etmektir.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özvar, konuşmasında ayrıca yükseköğretimdeki gelişmeler, uluslararası öğrenciler, yükseköğretim tarafından yürütülen projeler, yurt dışında yürütülen çalışmalar, kalite çalışmaları ve yapay zeka çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasına, 2023-2024 akademik yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek başladı. Yeni akademik yılda hocalara ve öğrencilere başarı temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretimde yaşanan gelişmelere ilişkin tespit ve değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerin bilim yuvası olmasının yanında öğrencilerin entelektüel gelişimlerine katkı sunan ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan evrensel kurumlar olduğunu belirterek “Üniversiteler yetiştirdiği nesillerle bir memleketin hem talihini hem tarihini değiştirir. Beşeri, ekonomik ve sosyal kalkınmanın lokomotifi olan üniversiteler, ülkeler açısından uluslararası rekabetin itici gücünü oluşturur. Üniversiteleri sadece bilim ya da meslek öğrenme yeri olarak görmek sığ bir bakış açısıdır. Üniversitenin esas işlevi, kültür aktarımına ve gelişimine öncülük etmek, döneminin fikirler sistemini inşa etmek, her alanda toplumun seviyesini yükseltmektir. Dolayısıyla üniversite, toplumun ve hayatın dışında değil, bilakis tam merkezinde yer alan bir müessesedir.” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.