DOLAR 32,2058 -0.22%
EURO 35,0449 -0.13%
ALTIN 2.492,281,07
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21667852,17%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Trakya Üniversitesi’nde Turizm Haftası Şenliği

Trakya Üniversitesi’nde Turizm Haftası Şenliği

Trakya Üniversitesi Turizm Topluluğu tarafından her yıl gerçekleştirilen Turizm Haftası Şenliği çeşitli etkinliklerle kutlandı.

ABONE OL
30 Nisan 2024 15:53
Trakya Üniversitesi’nde Turizm Haftası Şenliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Turizm Topluluğu tarafından her yıl gerçekleştirilen Turizm Haftası Şenliği çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak başlayan etkinliğe Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Trakya Üniversitesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“EDİRNE’NİN BİR MARKA OLMASI İÇİN HEPİMİZE ÇOK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Üniversitenin Ayşekadın Yerleşkesinde düzenlenen şenliğin açılışında konuşan Trakya Üniversitesi Turizm Topluluğu Başkanı Prof. Dr. Emel Gönenç Güler, “Edirne’nin Trakya Üniversitesi, Turizm topluluğu olarak birleştirici gücü olduğumuza inanıyoruz. Bu şenliği her yıl yapmaya çalışıyoruz. Ama tabii ki biz bunu yalnız yapmıyoruz. Edirne’nin birleştirici gücünde Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Ticaret Odası, STK’larımız, Edirne Turizm ve Tanıtma Derneğimiz ve tabii ki anmadan geçemeyeceğim Bahri Bey.  Trakya Üniversitesi Turizm topluluğu tarafından hazırlanan bu şenlik bizim için önemli. Bu yıl özellikle akreditasyon aldık. Yani ön lisans programıyla, lisansla, yüksek lisans ve doktorayla bütün öğrencilerimizle, 50 bini aşan Trakya Üniversitesi nüfusu ailesiyle ve bunu kucaklayan Edirne ile bu süreçte herkesin çok önemli katkısı vardı. Bizim düğünümüz sayılabilecek bir nitelikte şu anda. Edirne bir marka biliyoruz ama bu markanın biraz daha sürdürülebilir bir marka olması için hepimize çok görevler düşüyor. Bütün birimleri, valilik başta olmak üzere Trakya Üniversitesi, Edirne Belediyesi, STK’lar, derneklerimiz, esnafımız, otelcilerimiz ve tabii ki öğrencilerimize de çok iş düşüyor. Hepimizin bir arada olup, turizmin birleştirici gücünde, turizmde ve daha iyiye doğru daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz.  Topluluklarımız çok önemli. 50 bin kişiden söz ediyorum. Dolayısıyla birazcık daha iyi bir turizmci olmak için neler yapılabileceği konusunda lütfen biz birazcık daha çalışmalarda bulunalım. Edirne çok kıymetli. Edirneli olmak ve Edirne’de yaşamak çok kıymetli. Bunun da bilinciyle bütün dünyanın turizmle birleşeceğini biliyoruz” dedi.

“EDİRNE’DE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR TURİZM HAYAL EDİYORUZ”

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu da “20-30 yıl önce burada çok büyük gençlik etkinlikleri oluyordu. Bu etkinlikte ertelenmiş olabilir ama sizlerin gözlerinde enerjisini fark ediyorum. Edirne derinliği olan bir şehir. Geçmişinde çok büyük kazanımlar ve değerler söz konusu. Zaman zaman Edirne’de turizmin sürdürülebilir olmadığını görüyoruz. Turizmin sürdürülebilir olması için gayret gösteriyoruz. Nehir kenarındaki bir tesisin Kakava’da 5 bin porsiyon ciğer satmasından çok, Suakacağı’nda bir ablamızın köy pansiyonculuğu yapıp Trakya ürünleri sunması, bisikletle ilgili genç girişimcinin bisikletle Edirne turları organize ettiğini hayal ettiğimiz daha sürdürülebilir refahını olduğu turizm hayal ediyoruz ve planlıyoruz. Trakya Üniversitesi Turizm Topluluğunu bu tip aktiviteler için tebrik ediyorum. Her türlü desteği vereceğimizi de belirtiyorum. Edirne’mizin size çok ihtiyacı var” diye konuştu.

“BU ŞEHİRDE ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPACAKSINIZ İNANIYORUM”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ise “8 bin yıllık bir şehirde yaşıyoruz. Bende Trakya Üniversitesi öğrencisiyim. 1983 yılında geldim ve gidemedim. Bu şehirde çok güzel şeyler yapacaksınız inanıyorum. Şehri dizayn ederken tarih, Kültür, Turizm ve eğitim şehri olması için elimizden geleni yapıyoruz. İyi ki Trakya Üniversitesi var iyi ki Edirne var” dedi.

Etkinlikte TMT grubunun müzik gösterisi, Trakya Üniversitesi Turizm Topluluğu’un Modern Dnas Topluluğu dans gösterisi, Yoga ve Nefes Topluluğu’nun yoga çalışması, çeşitli yarışmalar ile etkinlik gün boyu devam etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.