(AA) – Kırklareli ve Tekirdağ’da yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle tören düzenlendi.
Tekirdağ’da da 212 bin 508 öğrenci için ilk ders zili çaldı.
Türkgücü Gelişim Tekstil İlkokulu’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, halk oyunları gösterisi yapıldı.
Daha sonra törende konuşan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin heyecanına ortak olduklarını söyledi.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol da konuşma yaptı.
Soytürk ve beraberindekiler daha sonra sınıflarda öğrencileri ziyaret etti, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.
Kırklareli’nde İlköğretim Haftası düzenlenen törenle kutlandı.
Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen törende İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, Atatürk İlkokulu’nda devam etti.

Törene, Vali Uğur Turan, Belediye Başkanı Derya Bulut ile kurum müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.
Turan, konuşmasında, 2025-2026 eğitim öğretim döneminin öğrenci, öğretmen ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.
Vali Turan, kentte 267 okulda 51 bin 592 öğrenci, 4 bin 400 öğretmenin dersbaşı yaptığını anımsattı.
Belediye Başkanı Bulut ise öğrencilere iyi dersler dileğinde bulundu.
Törende, halk oyunları ekibi gösteri sundu.

GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026GÜNCEL
05 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
05 Haziran 2026
1 Kırklareli’nde Balkan geleneği “Koleda” makyaj etkinliği ile başladı
2 Kırklareli’nde ölü bulunan köpeklere ilişkin soruşturma başlatıldı
3 Kırklareli’nde atık toplama tesisinde çıkan yangın söndürüldü
4 Trakya’da yarından itibaren hava sıcaklıkları artacak
5 Kırklareli’nde “Gençlere her ay bir sinema bileti”