DOLAR 32,5210 0.22%
EURO 34,8792 0.41%
ALTIN 2.485,280,95
BIST 9.559,880,31%
BITCOIN 1990867-3,65%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Travel Turkey İzmir’in Onur Konuğu Edirne!

Travel Turkey İzmir’in Onur Konuğu Edirne!

ABONE OL
2 Aralık 2021 16:41
Travel Turkey İzmir’in Onur Konuğu Edirne!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen turizm sektörü temsilcilerinin buluştuğu Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi’nin bu yıl ki onur konuğu Edirne oldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dünyada en çok ziyaret edilen ilk 100 şehir içinde 68. sırada, Türkiye’de ise 3. sırada olan Edirne’yi, dünyanın turizm alanındaki lider isimlere tanıttı, Edirne’nin tarihine, kültürüne dikkat çekti.

Dünyanın dört bir yanından turizm profesyonelleri Travel Turkey İzmir Fuarı ve Kongresi’nde bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ün yanı sıra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da onur konuğu olarak, fuarın açılışında konuşma gerçekleştirdi.

Edirne’nin 8 bin 300 yıllık bir tarihe sahip olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türkiye tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi turizmde de “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır” anlayışıyla çalışıyor. Bütün dünyanın çok zorlanarak geçirdiği pandemi döneminin ardından yeniden atağa kalkma,  yeni bir perspektif, yeni bir vizyon arayışıyla turizmi yeniden toparlama anlayışında. Biz Edirne’de 2017 yılında çok değerli TÜRSAB ile ve o dönemin güçlü gazetelerinden biriyle bir program yaptık. “Keşfet Edirne”. İnanır mısınız? Ben o programla birlikte TÜRSAB ve seyahat acentelerinin uzmanlığına bir kez daha şahit oldum ve hayran kaldım. Bu program sonrası 2014’te 2 milyon turistten aldığımız süreci, 2018’dan itibaren önce 3,5 sonda 4,5 ve 2019 Turizm Bakanlığı rakamlarıyla 5,5 milyona çıkarmayı başardık. Bunda TÜRSAB ve acentaların olağanüstü katkısını gördük. Tabi kafalarda soru işareti vardır, niye Edirne burada onur konuğu diye. Bunu anlatmaya çalışıyorum. İstanbul ve Antalya’dan sonra Türkiye’nin en çok turist alan 3. şehri” diye konuştu.

Tüm dünyada en çok turist alan 100. şehir sıralamasında da Edirne’nin 68. sırada olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Edirne bir tarafıyla Istranca Dağları’na sırtını dayamış bir il ama diğer tarafıyla Ege’nin bir parçası. Dünyada kendi kendini temizleme özelliğine sahip sadece 7 körfezden birisi olan Ege Denizi’nin Saros Körfezi’nin bir sahil kenti Edirne. Bu özellikleriyle sadece ve sadece 324 hektarlık bir alanda 1400 tescilli eseriyle dünyada Floransa’dan sonra metrekare başına düşen en fazla tarihi esere sahip bir il. Pandemiden kurtulmaya çalıştığımız bu ortamda sadece son 11 ayda Edirne’ye Bulgar komşumuzdan 1 milyon turistin,  hafta sonları 15 bin civarı Bulgar’ın geldiğini ve her birinin günde 15 EURO harcadığını hepinize hatırlatmak isterim. Yunanistan’ın sınırları yeni açmasına rağmen 2021 yılında 150 bin Yunanlı turistin geldiğini hatırlatmak isterim” diye konuştu.

İBB tarafından düzenlenen ve Balkanlarda bulunan 24 Belediyenin imzacı olarak yer aldığı bir kuruluş deklarasyonuna imza attıklarını belirten Gürkan, bu kapsamda Balkan Belediyeler Birliği olarak niteleyebileceğimiz bu yapı ile birlikte TÜRSAB’ın yapacağı çalışmaların Balkanlar’dan ülkemize yoğun bir turist akışı sağlayacağını söyledi.

İzmir ve Edirne’nin yaşamı ve kültürüyle özdeş kentler olduğuna değinen Gürkan, yaşamı, tarihi ve geleceğiyle birçok ortak noktaya sahip olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha sonra fuar alanın gezdi. Edirne stadında da ziyaretçileri ağırlayan Gürkan, 58 ülkeden gelen ziyaretçiler için Edirne Tava Ciğeri pişirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.