DOLAR 32,3788 -0.34%
EURO 34,7548 -0.23%
ALTIN 2.392,73-1,22
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19144923,48%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

TÜ Edebiyat Fakültesi’nde 7 bölüm akredite oldu

TÜ Edebiyat Fakültesi’nde 7 bölüm akredite oldu

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığının akreditasyon için başvurduğu 7 bölümün/programın tamamı akredite oldu.

ABONE OL
2 Nisan 2024 13:09
TÜ Edebiyat Fakültesi’nde 7 bölüm akredite oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edebiyat Fakültesi Dekanlığının akreditasyon için başvurduğu 7 bölümün/programın tamamı akredite oldu.

Trakya Üniversitesinde, programların yetkinliği, düzenli ve sistematik işleyişi, öğrenci tercihleri ve üniversite derecelendirmelerinde son derece önemli olan akreditasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığının, üniversitemizin vizyonu doğrultusunda 2020 yılının sonunda başlattığı akreditasyon çalışmaları meyvesini verdi. Bağımsız akreditasyon kurumu olan FEDEK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Edebiyat Fakültesinin başvuru yaptığı yedi bölümün/programın tamamı akredite olmaya hak kazandı. Bu kapsamda Arkeoloji Bölümü, Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Programı, Mütercim ve Tercümanlık Bölümü İngilizce Mütercim Tercümanlık Programı, Tarih Bölümü ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 5 yıl süreyle; Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Almanca Mütercim Tercümanlık Programı ve Sanat Tarihi Bölümü 2 yıl süreyle akredite oldu.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, akreditasyon sürecinin meşakkatli olduğunu belirterek, başarının elde edilmesinde tüm paydaşların katkısının büyük olduğunu ifade etti.

Trakya Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Trakya Üniversitesinde verilen eğitimin kalitesinin tescillenmesi açısından akreditasyon süreçlerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “2016 yılında Fen Fakültesi Biyoloji bölümü ile başlayan ve daha sonra Tıp Fakültesi ile devam eden süreçte 42 birimimiz ulusal ve uluslararası alanda akredite oldular. Bu sürece Edebiyat Fakültemiz de dahil olarak bize akreditasyon sevincini yaşattı. Edebiyat Fakültesi, üniversitemizin en köklü fakültelerinden biridir. Aynı zamanda akademisyen ve öğrenci sayısıyla da ön plana çıkan bir fakültemizdir. Bu anlamda alınan akreditasyon böylesine köklü ve güçlü bir fakültemize önemli katkılar sunacaktır. Her şeyden önce buradaki öğrenciler artık akredite bir bölümden mezun olacaklar ve mezun olduktan sonra uluslararası alanlarda yapacakları çalışmalarda bu akreditasyon belgesi onlar için çok değerli olacaktır”

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.