DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2042647-1,07%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜ heyetinden Bulgaristan temasları

TÜ heyetinden Bulgaristan temasları

ABONE OL
6 Mart 2024 14:08
TÜ heyetinden Bulgaristan temasları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, Bulgaristan’da önemli temaslar gerçekleştirdi.

Burgaz Free Üniversitesi’ni ziyaret eden heyet, Burgas Free Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Petko Chobanov ve Rektörü Prof. Dr. Milen Baltov ile bir araya geldi. İki üniversite arasındaki güçlü iş birliklerine vurgu yapan Prof. Dr. Tabakoğlu, eğitim ve bilimsel alanlardaki iş birliklerinin yanı sıra kültürel alanlarda da ilişkilerin geliştirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Ayrıca, Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun’u makamında ziyaret eden heyet, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki dostluk, komşuluk ve akademik iş birliklerini ele aldı. Rektör Tabakoğlu, iki ülke arasında var olan iş birliklerinin güçlü bir şekilde sürdürüleceğini vurguladı. Burgaz Valisi Vılço Çolakov’u da ziyaret eden heyet, Trakya Üniversitesi’nin bölgenin önemli bir değeri olduğunu ve iş birliklerinin geliştirilmesi noktasında destek olacaklarını ifade etti.

Bununla birlikte, Trakya Üniversitesi heyeti, Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi’ni de ziyaret ederek iş birliklerinin genişletilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu. Rektör Tabakoğlu, iki üniversite arasında gerçekleştirilen önemli çalışmalardan bahsederek, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve iş birliklerinin artırılmasının önemine değindi.

Son olarak, Burgaz’daki Türk Belediye Başkanları ile bir araya gelen Trakya Üniversitesi heyeti, ortak projeler üzerine fikir alışverişinde bulundu. Rektör Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin bölgenin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu vurgulayarak, Balkanlar’daki Türk belediyeleri ile iş birliklerini daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na ziyaretlerinde Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Kamil Kolabaş ile Hassan Azis de yer aldı.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.