DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2066877-0,41%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜ ve Migros iş birliği protokolü imzaladı

TÜ ve Migros iş birliği protokolü imzaladı

ABONE OL
2 Kasım 2022 12:01
TÜ ve Migros iş birliği protokolü imzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi (TÜ) ile Migros arasında ülkemiz ekonomisinde yarattığı istihdam ve gelir açısından önemli bir yer tutan perakendecilik sektöründe nitelikli eleman ihtiyacını gidermeye katkıda bulunmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kenan Terzioğlu, Öğr. Gör. Ayşe Çelik Taşkın, Migros İnsan Kaynakları Yöneticileri Tuğsan Turhanoğlu ve Songül Ünsal ile Migros Edirne İnsan Kaynakları Yöneticisi Gürkan Süzen katıldı.

Trakya Üniversitesi ve Migros arasında gerçekleşen protokol ile öğrencilerin katılacağı seminer programları, yönetici yetiştirme programları ve akademik çalışmalar gibi pek çok konuda iş birliğine gidilecek. Üniversite ve özel sektör iş birliğinde yeni bir adımın atıldığı protokol ile ayrıca sektöre ve akademik hayata yön verebilecek ortak projeler hayata geçirilecek ve birbirilerinin iş tanıtım veya kariyer günleri etkinliklerine katılım gerçekleştirebilecek.

Trakya Üniversitesi ile yapılan iş birliği protokolü hakkında açıklama yapan Migros İnsan Kaynakları Yöneticisi Tuğsan Turhanoğlu, perakende sektöründe yetişmiş insan gücünün kritik önem taşıdığını ve bu doğrultuda Trakya Üniversitesiyle hayata geçirilecek seminer ve yönetici yetiştirme programlarının sektör ve ülke ekonomisini gelişimi açısından oldukça değerli olduğunu ifade etti.

İmzalanan protokol sayesinde öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişimine destek olmanın yanı sıra sunacakları iş fırsatları ile kariyerlerine iyi bir başlangıç yapmalarına da katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Tuğsan Turhanoğlu bu sayede sektöre eğitimli, nitelikli ve kaliteli insan kaynağı kazandıracaklarını belirtti. Protokolün çift taraflı bir kazanım sağlayacağını dile getiren Tuğsan Turhanoğlu, Trakya Üniversitesine ve Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na desteği ve iş birliği için teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Trakya Üniversitesinin 3+1 ve 7+1 İş Yeri Uygulama Eğitimi Programı, mesleki eğitim ve staj uygulamaları ile etkinlikler ve kariyer danışmanlığı hizmeti gibi öğrencilere sundukları mesleki gelişim ve kariyer fırsatları hakkında bilgiler vererek istihdama, ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlayacak her türlü iş birliğini önemsediklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrenci odakları faaliyetleri ve toplumsal katkı anlamında Türkiye’nin önemli perakendecilik zincirlerinden Migros ile yaptıkları iş birliğinden memnuniyet duyduklarını belirterek, üniversite olarak söz sahibi oldukları pek çok konuda Migros ile bu kapsamda iş birliğini geliştirmeyi umduklarını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.