DOLAR 32,5012 0.16%
EURO 34,8229 0.27%
ALTIN 2.485,180,95
BIST 9.541,400,11%
BITCOIN 1998473-3,27%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜİK’ten öğrencilere SAS Eğitimi

TÜİK’ten öğrencilere SAS Eğitimi

ABONE OL
24 Ocak 2020 10:05
TÜİK’ten öğrencilere SAS Eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi ile TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü işbirliği kapsamında üç yıldır devam eden “TÜİK Bölge Müdürlüğü Tanıtımı ve SAS Eğitimi” programının sekizincisi, 14-16 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleşti. Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü’nde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü binasında yapılan eğitim programında öğrenciler, veri toplama ve istatistik gibi konularda bilgilendirildi.

Toplam üç gün süren eğitim programının ilk gününde TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü Ekonomik Araştırmalar Grup Sorumlusu Halil Emecen tarafından katılımcılara bilgisayar uygulamalı eğitim verildi. Eğitimin ilk gününde ayrıca öğrenciler; resmi istatistik programı, TÜİK kanunu, kurum teşkilatı, TÜİK ve Bölge Müdürlüğü, istatistik üretim süreci ve cari çalışmalar, mikro veri kullanımının usul ve esasları gibi konular hakkında eğitime tabi tutuldu. Eğitimin ikinci gününde ise SAS (Statistical Analysis System) programında regresyon analizi uygulamaları, çıktılarının yorumlanması ve regresyon artıkların incelenmesi konuları ele alınırken TÜİK Uzmanı Sait Öz de katılımcı öğrencilere SAS programının temel fonksiyonlarının uygulamalarını aktardı. Kısa Dönemli Araştırmalar Takım Sorumlusu Çetin Erol ise SAS programında normallik testleri, test istatistiği ve varyans analizi inceleme konularında dar anlatım yaptı.

“TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü Tanıtımı ve SAS Eğitim Programı”nın son gününde öğrencilerin eğitim programı hakkındaki geri dönüşlerini değerlendirmek ve sonraki eğitimlerde yol gösterici olması amacıyla web üzerinden eğitim değerlendirme memnuniyet anketi uygulandı. Eğitim sonunda ise öğrencilere sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan TÜİK Edirne Bölge Müdürü Şenol Deniz, TÜİK’in oldukça teknik ve dinamik bir kurum olduğunu, genç, donanımlı personel yapısı ile Edirne’de bu düzeyde bir eğitimin verilmesinin öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Törene katılım sağlayan Trakya Üniversitesi Ekonometri Bölümü Arş. Gör. Dr. Süreyya Dal, üç senedir artan bir özveri ile yapılan bu eğitim programında öğrencilerin istatistik üretim sürecini nasıl gerçekleştiğini öğrendiklerini söyledi.

Törende konuşma yapan Ekonometri Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Kenan Terzioğlu ise öğrencilere teorik ve uygulamalı dersler verdiklerini fakat önemli olan noktanın alınan bu eğitimlerin iş hayatında nasıl karşılık bulacağı olduğunu ifade etti.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.