DOLAR 32,5701 0.22%
EURO 34,9407 -0.15%
ALTIN 2.443,320,30
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2090514-0,13%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Tüm sağlık çalışanları eşit görülmeli”

“Tüm sağlık çalışanları eşit görülmeli”

ABONE OL
10 Aralık 2021 10:51
“Tüm sağlık çalışanları eşit görülmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Bölge Veteriner Hekim Odası Başkanı Cengiz Çakır, pratisyen ve uzman hekimlere verilecek zammın hem hekimler arasında hem sağlık çalışanları arasında kutuplaşma yarattığını belirterek sağlıkta tüm çalışanları eşit görülmesi gerektiğini belirtti.

Pandemi sürecinde zam alacak hekimler gibi diş hekiminin de veteriner hekiminin de eczacının da hakkı olduğunu dile getiren Çakır, Dünya bilim kurularında veteriner hekimlerin sayısının fazlalığına dikkat çekti.

Meslektaşlarının canı gönülden halka hizmet verdiğini belirterek Sağlık sektörünü çatıya benzeten Başkan Çakır “Bunu bir çatı altında düşünmek gerekiyor. Biz sac ayağıyız bu çatının. O sac ayaklarına bir tanesine iyi olanak sağlayıp diğerlerini görmezden gelmek hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir şey. İnşallah bizde önümüzdeki günlerde sevindirici haberi alırız” şeklinde ifadesine yer verdi.

“HEKİMLER ARASINDA KUTUPLAŞTIRMA YARATAN BİR ZAM AÇIKLAMASI”

Sağlıkta herkesi bir çatı altında düşünülmesi ve çatının sac ayağının bir tanesine olanak sağlanmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Cengiz Çakır “Son zamanlarda sağlık çalışanlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılıyor. Hatta Cumhurbaşkanı da dahil oldu bu konuya. Doktorları da kendi arasında kutuplaştıran bir açıklama oldu. Pratisyen hekime 2 bin 500 lira, uzman hekime 5 bin lira maaş zammı. Bakıldığı zaman iyi niyetli gözüken bir açıklama. Sonuçta sağlık bir çatı bunun altında hepsi örnek bir uzman doktor hekimin, halk sağlığı uzmanının, çevre sağlığı uzmanının ne kadar hakkı varsa eczacının da aynı çabası var, diş hekiminin de var, veteriner hekimin de var. Bunu bir çatı altında düşünmek gerekiyor. Biz saç ayağıyız bu çatının. O saç ayaklarına bir tanesine iyi olanak sağlayıp diğerlerini görmezden gelmek hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir şey. Pandemi de kapanma süreçlerinde bizim meslektaşlarımız faaliyetlerinden hiçbir zaman kısıtlama yapmadılar. Canı gönülden köydeki hastaya da gittiler, Covid olduğunu bilmeden hasta sahiplerini de kliniklerine kabul ettiler” dedi.

“VETERİNERLER, ECZACILAR, DİŞ HEKİMLERİ GÖZ ARDI EDİLDİ”

Tüm hekimlerin pandemide büyük fedakarlıklar yaptığını ve özellikle veteriner hekimlerin önemini dünyadaki bilim kurullarındaki meslektaş çoğunluğu ile örnekleyen Çakır “Bu sürecin aynısını aşı sürecinde de yaşadık. Ne yazık ki bu tarafta da biz aynı şekilde göz ardı edildik. Bizimle birlikte eczacılar, diş hekimleri de göz ardı edildi. Biz istiyoruz ki bize bakıldığında bizim adımız veteriner hekim mesleğimizin içinde hekimlik geçiyor biz de aynı değerde olduğumuzu göstermek istiyoruz, daha fazlasındayız ama biz tevazusal mesleğizdir. Türkiye’de göz ardı ediliyor ama dünyada mesleğin değeri fazlasıyla biliniyor. Bizim bilim kurulunda 1 tane veteriner hekim hocamız var, ama Avrupa ve Dünya ülkelerinde veteriner hekimlerin çoğunluğu bilim kurulunu oluşturuyor. Örnek Almanya ve Hollanda enstitü ve sağlık bilimler başında veteriner hekim var. Aşıyı üreten bir ünlü firma var onun çalışmasını yürüten başındaki isim veteriner hekim. Çünkü beşeri hekimlik bireysel bazda tedavi etmek yönünde. Onlarında sağlık bilimleri kısmında halk sağlığı kısmı var. Ama biz onlardan daha tecrübeliyiz. Biz aşılama olayını zaten biliyor olarak başlıyoruz. Mesleğimiz halk sağlığı açısından beşeri hekimlikten bir adım daha önde. İnşallah bizde önümüzdeki günlerde sevindirici haber alırız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.