DOLAR 32,4081 -0.07%
EURO 34,6569 -0.5%
ALTIN 2.393,63-1,69
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1959072-4,04%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Turistler dilencilerin kıskacında

Turistler dilencilerin kıskacında

Her gün yerli ve yabancı binlerce misafiri ağırlayan Edirne’de turistleri hedef alan dilenciler, çocuklarını da kullanarak ısrarcı şekilde para istemeleri turistlere zor anlar yaşatıyor.

ABONE OL
26 Aralık 2023 17:21
Turistler dilencilerin kıskacında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her gün yerli ve yabancı binlerce misafiri ağırlayan Edirne’de turistleri hedef alan dilenciler, çocuklarını da kullanarak ısrarcı şekilde para istemeleri turistlere zor anlar yaşatıyor. Yaşanan dilenci sorununun kent turizmine zarar verdiğini belirten Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, acil önlem alınması gerektiğini belirtti.

Her gün binlerce turist ağırlayan Edirne’de, dilenci krizi artık esnafı da yerli ve yabancı ziyaretçileri de bezdirdi. Leva’nın Türk Lirası karşısında 16 lirayı aşmasıyla Bulgar vatandaşları günlük tüm ihtiyacını Edirne’den karşılamaya başladı. Bulgarların yoğun alışverişinden memnun olan esnaflar, dilencilerin ısrarcı şekilde para istemelerinden rahatsız.

Edirne’de dilenci probleminin şehre zarar vermek üzere olduğunu belirten Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, “Buraya gelen vatandaş rahatsız oluyorsa bir daha gelir mi? Bir şeyden rahatsızlık duyuyorsa bir daha gelir mi? Edirne’den başka şehre geçer. Peki kim kaybeder? Edirne esnafı, Edirne vatandaşı yani Edirne. Şehrin yetkilileri bu konuda önlem almalı” şeklinde ifade etti.

Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz

“DİLENCİDEN RAHATSIZ OLAN BİR DAHA GELİR Mi? KAYBEDEN EDİRNE OLUR”

Edirne ekonomisine ciddi katkıları olan Bulgar turistlerin adeta yakasına yapışan dilenciler konusunda yetkililerin müdahale etmesi gerektiği, aksi takdirde tüm şehrin bu konuda zarar göreceğini dile getiren EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, “Ben görüyorum turistler arabasını park ettiği zaman dilenciler hemen başına gidiyor. Çarşıda turist alışveriş yapıyor, rahatça gezmek istiyor, dilenci hemen yakasına yapışıyor para için. Esnaflar para döküyor, dükkan açıyor, istihdam yapıyor, yatırım yapıyor, dilenci gelsin yerel halkı, yerli yabancı turisti kaçırsın diye mi? Bu dilenci ya da değnekçi esnaf odasının işi değil. Emniyet mi belediye mi kimin sorumluluğundaysa onlar ilgilenmeli. Çalışma yapılmalı. Buraya gelen yerli veya yabancı vatandaş rahatsız oluyorsa bir daha gelir mi? Bir şeyden rahatsızlık duyuyorsa bir daha gelir mi? Parasıyla kötü duruma mı düşecek, hakaret mi işitecek? Çalışma yapılmalı tabii ki. Sonuçta turistler parasını gelip değerlendiriyor. Bu para ilk Edirne’ye daha sonra tüm Türkiye’ye yayılıyor. Neden? Çünkü esnaf şehir dışından getirdiği mal stoku için gelen parayı toptancıya veriyor. Yeni mal alıyor. Kirasını ödüyor. Diğer esnaftan alışveriş yapıyor. Para dönüyor. Dilenciler ise iki el uzatıp Leva kapayım diye bekliyor. Bunu da yaparken turisti sıkıştırıyor rahatsız ediyor. Onlarda tedirgin oluyor acaba çantamı çalar mı, acaba zarar verir mi bana gibi. Sadece çarşı değil trafik ışıklarında sürekli dilenciler kol geziyor. Bir de Bulgar plakaları seçiyorlar özellikle. O insanlarda çekinir sıkılır bir süre sonra. Ve Edirne’den başka şehre geçer. Peki kim kaybeder? Edirne esnafı, Edirne vatandaşı yani Edirne. Hazır böyle bir sınır kapısı ile imkan varken neden böyle rahatsız edici bir husus devam etsin ki. O turistler kaçıp gitse suçlu dilenci mi, yoksa dilenciye müdahale etmeyenler mi? Yaz döneminde de gurbetçilere yapılıyor bu ciddi şekilde. Buna şehrin yetkilileri, şehrin sorumluları önlem almalı” diye ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.