DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045672-2,51%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Turistleri şaşırtan ikram

Turistleri şaşırtan ikram

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Berat Kandili'nin manevi atmosferini Saraçlar Caddesi'nde yaşattı.

ABONE OL
24 Şubat 2024 14:10
Turistleri şaşırtan ikram
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Berat Kandili’nin manevi atmosferini Saraçlar Caddesi’nde yaşattı. Binlerce Edirneliye ve şehre gelen konuklara kandil simidi ikram eden Başkan Gürkan, özellikle Yunan ve Bulgar turistlerin ücretsiz simit dağıtımına şaşırdığını belirtti. Gürkan, bu fırsatı kullanarak gelenek ve göreneklerimizi tanıttıklarını ifade etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Berat Kandili dolayısıyla Saraçlar Caddesi’nde Edirnelilere kandil simidi ikram etti. Edirne’nin dört bir yanında 15 bin adet kandil simidi dağıtıldı.

Berat Kandili’nin birlik ve beraberliğe vesile önemli günlerden biri olduğunu vurgulayan Başkan Gürkan, “Bugünlerde o günlük yaşamdaki gerginliklerin son bulduğu gün. İnşallah bu kandilde milletimizin birlik beraberliği için, ülkemizin daha aydınlık ve adil günlere ulaşması için bir vesile olur” dedi.

TURİSTLERİN KANDİL SİMİDİ ŞAŞKINLIĞI

Yunan ve Bulgar turistlerin ücretsiz simit dağıtımına şaşırdığını ve Edirne’nin turizm potansiyelinin de simit dağıtımı sırasında ortaya çıktığını söyleyen Gürkan, kandil simidi alan Bulgar ve Yunan turistlerin başta anlamasalar da kendilerine gelenek ve görenekleri anlatarak daha iyi anladıklarını dile getirdi.

Başkan Gürkan, “Tüm Edirnelilerimizin Berat Kandili’ni kutluyor, bu özel günde birlik ve beraberlik içinde olmalarını diliyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.