DOLAR 32,5625 0.22%
EURO 34,9528 -0.11%
ALTIN 2.441,850,24
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2095176-0,17%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Turizm sektörüne ilişkin yeni destekleyici tedbirler alınacak”

“Turizm sektörüne ilişkin yeni destekleyici tedbirler alınacak”

ABONE OL
26 Nisan 2020 14:40
“Turizm sektörüne ilişkin yeni destekleyici tedbirler alınacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NOVA TV’de yayınlanan “Merhaba Bulgaristan” programına konuk olan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, ”Turizm sektörü ve turizm derneklerinin aleyhine çalıştığım doğru değil. Gerginliği anlıyorum. Sektör en çok etkilenen sektörlerden biri – şu anda tam anlamıyla durmuş halde” diye kaydetti.

Turizm sektörü Bakan’ın istifasını istedi. İstifa talebinin nedenleri, olağanüstü hal koşullarına çalışma stratejisi ve sektörle diyalog eksikliğidir. Bundan başka sektör, şimdiye kadar alınan önlemlerin yetersiz olduğuna ve sektörü kurtarmak için çok geç kalındığına inanıyor.

Angelkova, ”Gerginlik var ve kimsenin beklemediği krizin bağlamında bu anlaşılabilir birşey. Daha 3 Şubat’ta kurulan Kriz Masası bulunuyor. Önlemlerin her ne pahasına olursa olsun kendi aileyhine işlemesini isteyen sadece bir grup insanın taleplerini karşılayabilmemizin bir yolu yoktur. Bir denge bulmak çok önemlidir. Turizme kenarda köşede kalan bir sektör gözüyle bakmayalım. Turizm sektörü, Bulgaristan ekonomisinin bir parçası ve en çok etkilenen sektördür. Devletin tedbirleri, faizsiz kredilere yönelik fırsatlar da dahil olmak üzere, bu sektörü de kapsıyor” diye izah etti.

Angelkova, operasyonel programların çoğunun özellikle turizm gibi sektörlere yönelik olduğunu vurguladı. Yakında küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ’ler) yönelik bir hibe programı hazırlanacaktır. Bu yeni destek tedbirlerinden restorancılar, otelciler, tur operatörleri faydalanabilecektir.

Bakan, ”12 000’den fazla kullanıcı tüketici kuruluşunun üyesidir. 60/40 tedbirine başvuranların % 48’i turizm endüstrisinde faaliyet gösteren işletmelerdir. Alınan her bir önlem, bakanlar ve dernekler arasında tartışılmaktadır. Çalışanların da biraz nefes alması önemlidir. OHAL kaldırıldıktan hemen sonra cek ve işçileri destekleyecek bir tedbir üzerinde çalışmalar devam etmektedir. İşimi yapmak benim için önemli. Kesinlikle meslektaşlarımızla mükemmel değiliz ve her gün önlemleri değiştirmeye ihtiyaç var” diye ekledi ve görevinden istifa etmeye niyeti olmadığını söyledi.

Angelkova, tüketicilere 12 ay değil 24 ay süreliğine geçerli seyahat kuponundan faydalanmalarını tavsiye etti.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.