DOLAR 32,3615 -0.58%
EURO 34,6703 -0.48%
ALTIN 2.412,13-0,42
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1879218-4,30%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Bayrağı sergisi açıldı

Türk Bayrağı sergisi açıldı

ABONE OL
26 Ekim 2023 17:46
Türk Bayrağı sergisi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Zübeyde Hanım Anaokulu’nun 100. Yılda 100 Bayrak Projesi kapsamında kentte bir AVM’de Türk Bayrağı Sergisi açıldı.

Hazırlanan sergide geri Dönüşüm ve artı materyaller olan ceviz kabukları, bozulan kullanılmayan oyuncaklar, yumurta kolileri, yumurta kabukları, Edirne’ye özgü pirinç, balık biberi, deniz kabukları, plastik bardak ve kaşıklar, dokuma malzemeler, doğaltaşlar, eski kasetler kullanılarak oluşturulan bayraklar yer aldı. Edirne Merkez’den 72 ve ilçelerden de katılıma toplam 120 Türk Bayrağı’nın yer aldığı ve kurdele kesimi ile açılan sergiye Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, çok sayıda okul müdürü, anaokulu öğretmeni ve minik öğrenciler katıldı.

“HEPSİ BİRER SANAT ESERİ”

Sergiyi gezdikten sonra geri dönüşüm ürünleriyle yapılan bayraklarını bir sanat eseri olduğunu söyleyerek emeği geçen öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür eder Edirne Valisi Yunus Sezer “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını malumlarınız hem ülke ülkemizin bütün illerimizde hem de bütün dünyada misyon. Büyük bir coşkuyla, büyük bir onurla, büyük bir şerefle kutluyoruz. Bu hafta da değişik etkinlikler yapıyor Edirne’mizde. Hafta boyunca da bu etkinliklerimiz devam edecek. Dün cumhuriyetin yüz yılıyla ilgili olarak büyük bir konserimiz oldu. Yine üniversitemizde seminerlerimiz, Cumhuriyet başlığı altında konferanslarımız gerçekleştiriliyor. Bu ilçelerimizde de devam ediyor. Hafta boyunca da devam edecek. Bugün de gerçekten çok mutlu olduğumuz hepimizin yüzünü güldüren, aynı zamanda da çok emek verilmiş bir çalışmayla burada beraberiz. Türkiye’nin, cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yüz bayrak, bu geri dönüşümden yapılan bayraklarla bugün burada bir sergi açılışı yaptık ama serginin kahramanları tabii ki bizim anaokulundaki çocuklarımız hem ilimizdeki anaokullarımız hem de ilçelerimizden hocalarımızla beraber öğretmenlerimizle beraber yapılan çalışma var. Çeşitli geri dönüşüm ve ilimize özgü pirinçten yine biberimizden ilimizi de yansıtan ürünlerden de geri dönüşümden elde edilen bayraklarımız var. Hepsi de sanat eseri. Çok güzel çalışma yapılmış. Ben teşekkür ediyorum. Hem öğretmenlerimize bu duyarlılıklarından dolayı hem de yavrularımıza teşekkür ediyoruz” diye noktaladı.

100.Yılda 100 Bayrak Projesi kapsamında Türk Bayrağı Sergisi Cuma gününe kadar AVM’de halkın beğenisine sunulacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.