DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20788461,55%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Hava Kurumu 99 yaşında

Türk Hava Kurumu 99 yaşında

ABONE OL
16 Şubat 2024 19:03
Türk Hava Kurumu 99 yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Hava Kurumu (THK) Edirne Şubesi, Türk Hava Kurumu’nun 99. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenledi. Törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“ÖNEMLİ BİR KONFERANS DÜZENLENECEĞİZ”

Burada konuşan THK Edirne Şube Başkanı Av. Coşkun Molla, etkinlikler kapsamında 9 Mart’ta Edirne’den İstanbul’a havacılık ve Atatürk Havaalanı ile ilgili bir konferans düzenleneceğini belirtti.

Molla, konferansın Edirne Belediyesi, Atatürk Düşünce Derneği ve Trakya Üniversitesi Güzel Sağlıklar Akademisi topluluğuyla iş birliği içinde gerçekleştirileceğini ifade ederek, “Stuart Klein adında hocamız katılıyor, yazar ve tarihçi. Aynı zamanda Edirneli bir dostumuz. Tüm Edirne Halkını bekliyoruz” dedi.

“DEMİRHANLI HAVA PİSTİ VE BALON HANGARI’NDA AŞAMA KAYDEDİLMESİ BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ”

THK Edirne Şubesi Başkanı Molla, Demirhanlı ve Balon Hangarı projeleriyle ilgili son gelişmeleri memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Yıllardır üzerinde çalışılan bu projelerde yaşanan ilerlemelerin kendilerini mutlu ettiğini belirten Molla, projelerin kısa zamanda tamamlanarak kente kazandırılacağını umduklarını ifade etti.

Balon binası projesinin valilik ve belediyeye sunulduğunu hatırlatan Molla, bu konuda önemli gelişmelerin yaşandığını ve restorasyon çalışmalarının başlatıldığını vurguladı. Restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte binanın kent kültürü ve tarihine kazandırılacağını belirten Molla, binanın işlevsel hale getirilmesinin planlandığını aktardı.

Ayrıca, Demirhanlı Hava Pisti projesinin de ilgili merciler tarafından orta vadeli planlama içine alındığını öğrendiklerini dile getiren Molla, bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Edirne’de havacılığın canlanması ve sivil havacılık ile sportif havacılığın uygun şekilde yapılabilmesi için bu projenin önemli olduğunu vurguladı.

“İLK ASTRONOTUMUZ ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ HEDEFE VE ÜLKEMİZİN SERGİLEDİĞİ GELİŞMEYİ GÖSTERİYOR”

Molla, Türkiye’nin uzaya astronot göndermesinin anlamını vurgulayarak, bu gelişmenin ülkenin çağdaşlık ve ekonomik güç bakımından ne kadar ilerlediğini gösterdiğini ifade etti.

Atatürk’ün belirlediği hedefler doğrultusunda Türkiye’nin gösterdiği gelişmenin geleceği şekillendirdiğini belirten Molla, havacılığın bir ülkenin modernliğini ve çağdaşlığını simgelediğini vurguladı. Havacılığın aynı zamanda ekonomik gücün bir göstergesi olduğunu dile getiren Molla, Türk Havacılığı’nın bugüne kadar Edirne Halkı’nın duyarlılığıyla sağladığı katkının artarak devam edeceğine inandıklarını belirtti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.