DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20755141,40%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Medeni Kanunu’nun 98’inci yılı

Türk Medeni Kanunu’nun 98’inci yılı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Celil Özcan, Medeni Kanun'un Türk toplumunda çağdaş ve demokratik değerleri hayata geçiren önemli bir adım olduğunu vurguladı.

ABONE OL
17 Şubat 2024 12:50
Türk Medeni Kanunu’nun 98’inci yılı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Celil Özcan, Medeni Kanun’un Türk toplumunda çağdaş ve demokratik değerleri hayata geçiren önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Celil Özcan, Türk Medeni Kanunu’nun 98. yıl dönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.

Osmanlı döneminde toplumun ihtiyaçlarını karşılayan Mecelle’nin yetersizliğinin farkına varıldığı dönemde, Türk Medeni Kanunu’nun oluşturulması için çeşitli ülkelerin medeni kanunlarının incelendiğini belirten Özcan, Türkiye’nin ihtiyaçlarına uygun bir yol izlendiğini dile getirdi.

Türk Medeni Kanunu’nun kabulüyle ailede kadın-erkek eşitliğinin sağlandığını, evlilikte resmi nikah zorunluluğunun getirildiğini ve kadınlara istedikleri mesleğe girebilme hakkının tanındığını belirten Özcan, kanunun Türk ailesinin yapılanmasını çağdaş ve demokratik kurallara dayandırdığını ifade etti.

Medeni hukukun, şahıslar arasındaki ilişkileri düzenleyen ve hukukun özünü oluşturan bir dal olduğunu belirten Özcan, Medeni Kanun’un Türk toplumunda laiklik ilkesini güçlendirdiğini ve kadın-erkek eşitliği konusunda önemli adımlar attığını vurguladı.

Özcan, Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün Türk kadınına ekonomik, sosyal ve hukuksal alanlarda erkeklerle eşit haklar tanıdığını belirterek, Medeni Kanun’un ulusumuz için büyük bir değer olduğunu ve 98. yıl dönümünün kutlanmasının önemine dikkat çekti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi olarak, Türk Medeni Kanunu’nun Türkiye’nin modernleşme sürecindeki önemli adımlarından biri olduğunu belirten Özcan, kanununun ulusal değerlerimiz arasında haklı bir yer edindiğini ve bu değerli mirasın korunmasının ve yaşatılmasının önemini vurguladı.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.