DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20739911,43%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Mutfağı Haftası, TİKA’nın Desteğiyle Romanya’da Kutlandı

Türk Mutfağı Haftası, TİKA’nın Desteğiyle Romanya’da Kutlandı

ABONE OL
15 Haziran 2023 12:19
Türk Mutfağı Haftası, TİKA’nın Desteğiyle Romanya’da Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Mutfağı Haftası, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Romanya’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

TİKA’nın resmi web sitesinde yer alan habere göre; 21-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında her yıl kutlanan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda ve TİKA’nın destekleriyle Romanya’da düzenlendi. Bu yılın teması “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, Geleneksel, Sağlıklı” olarak belirlendi.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alan Hatay mutfağına ait yerel lezzetler, etkinliklerde tanıtıldı.

Hatay mutfağı lezzetleri kursu

2022 yılında TİKA tarafından Gheorghe Miron Costin Teknoloji Lisesi bünyesinde kurulan gastronomi laboratuvarında, Hatay mutfağını Romanyalılara tanıtma amacıyla eğitim düzenlendi.

Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ortaköy – Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli öğretmenlerin eğitmenliğinde gerçekleştirilen kursa, Romanya’da yaşayan Türk ve Tatar öğrenciler de katıldı.

T.C. Köstence Başkonsolosu Emre Yurdakul ve Köstence Eğitim Müfettişi Mihai Sorin, gastronomi laboratuvarında devam eden eğitimlerde, öğretmenler ve öğrenciler ile bir araya geldi.

Türk mutfağı haftası resepsiyonu

Düzenlenen kursun akabinde, T. C. Köstence Başkonsolosu Yurdakul’un ev sahipliğinde “Türk Mutfağı Haftası Resepsiyonu” düzenlendi. Kursa katılan öğrenciler tarafından hazırlanan yemekler, misafirlere ikram edildi.

Resepsiyonda konuşan Köstence Başkonsolosu Yurdakul, Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası hakkında bilgi vererek Köstence’de TİKA’nın katkıları ile kurulan gastronomi laboratuvarı ve verilen Türk Mutfağı eğitiminin iki ülke arasındaki kültürel ve sosyal ilişkilere sağlayacağı katkıya dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.