DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053940-0,94%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Ocakları 112 yaşında

Türk Ocakları 112 yaşında

Türk Ocakları'nın 112. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, Türk Ocakları'nın 25 Mart 1912'de kurulduğunu, milli kültürün, ahlak ve fikir hayatının geliştirilmesi, milli birliğin kuvvetlendirilmesi gibi amaçlarla faaliyet gösterdiğini belirtti.

ABONE OL
25 Mart 2024 16:18
Türk Ocakları 112 yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Ocakları’nın 112. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, Türk Ocakları’nın 25 Mart 1912’de kurulduğunu, milli kültürün, ahlak ve fikir hayatının geliştirilmesi, milli birliğin kuvvetlendirilmesi gibi amaçlarla faaliyet gösterdiğini belirtti.

Başkan Yakup Öz, açıklamasında şunları söyledi: “Türk Ocakları’nın 112. Kuruluş Yıldönümü kutlu olsun. Türk Ocakları, milli kültürün, ahlak ve fikir hayatının geliştirilmesi, milli birliğin kuvvetlendirilmesi, toplum yapısının sağlamlaştırılması ve Türklüğün yüceltilmesi amacıyla kurulmuştur. Amacına uygun olarak sohbetler, seminerler, konferanslar ve çeşitli toplantılar düzenleyerek milli ülkünün kuvvetlenmesine ve yayılmasına gayret etmiş, üyelerini milli fikir ve ülküler konusunda yetiştirmiş ve yetiştirmeye de devam edecektir. Türk Ocakları, Türk milletinin makus talihini değiştirmek için verilen mücadelenin merkezi olmuş, Türk milleti için bir vicdan, bir şuur ve bir irade hareketi başlatmıştır” dedi.

Öz, Türk Ocakları’nın milliyetçi ve Türkçü çizgisinden zerre taviz vermediğini vurgulayarak devam etti: “Türk Ocakları, kurulduğu günden bu yana Milliyetçi ve Türkçü çizgisinden zerre taviz vermemiş ve bu görüşü destekleyen yayınları, programları, konferansları mütemadiyen sürdürmüştür. Adeta bu tür programları düzenlemeyi kendisine bir görev addetmiştir” diye ifade etti

Türk Ocakları’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda da önemli bir rol oynadığını vurgulayan Öz, “TBMM’nin kuruluşu Türk Ocakları’nın eseridir. Türk Milliyetçiliği fikrinin yakın tarihteki en büyük başarısı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşudur” dedi.

Ayrıca, Edirne’de Türk Ocakları’nın tarihi önemine değinen Öz, Edirne Türk Ocağı Derneği’nin 24 Kasım 1922’de kurulduğunu ve faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Öz, “Bugün ise Vakıflar 2. İş Hanı’nda bulunan Ocak Binamızda Faaliyetlerimiz devam etmektedir” şeklinde ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.