DOLAR 32,5971 0.37%
EURO 34,7918 0.16%
ALTIN 2.496,080,49
BIST 9.439,31-0,90%
BITCOIN 20989545,19%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin balığı İpsala’dan

Türkiye’nin balığı İpsala’dan

ABONE OL
1 Ağustos 2022 11:39
Türkiye’nin balığı İpsala’dan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin İpsala İlçesi’ndeki Su Ürünleri Üretim İstasyonunda titiz bir çalışmayla rekor düzeyde 8 milyon yavru pullu sazan balığı yetiştirildi. Yetiştirilen yavru balıklar göl ve göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi amacıyla Türkiye’nin 13 iline gönderiliyor.

İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonu Ülkemizin göl ve göletlerin balık popülasyonlarının artırılması için adeta balık üretim fabrikası gibi çalışıyor.

Önceki gün “Balıklandırılması Projesi” kapsamında ilçeye bağlı Sultanköy Barajı’nda balık salım programı düzenlendi. İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonunda yetiştirilen 146 bin yavru sazan balığı Kaymakam Ekrem Güngör’ün katılımıyla Sultanköy Barajına bırakıldı.

Balık salım programı sonrası açıklamada bulunan Kaymakam Ekrem Güngör, Tarım ve Orman Bakanlığınca su kaynakları ve ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması amacıyla başlatılan “Balıklandırılması Projesi” kapsamında Sultanköy Barajına 146 bin balık bırakıldığını söyledi.

Proje kapsamında 2022 yılında İpsala’da 4 su kaynağına toplam 427 bin yavru sazan balığı bırakılacağını belirten Kaymakam Güngör, “Vatandaşlarımızın sürdürülebilir balıkçılık için avlanma zamanı, yasaklar ve kurallara uyma noktasında hassasiyet göstermeleri gerektiğini söyledi.

Kaymakam Güngör, balıklandırma faaliyetlerinin özel donanımlı ekipmanlarla birlikte İpsala Su ürünleri Üretim İstasyonunda görevli teknik personelin gözetiminde devam devam ettiğini belirterek, “Göl ve göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının göl ve göletlerden istifadesinin artırılması amacıyla yapılan Balıklandırma faaliyetlerimiz özel donanımlı ekipmanlarla birlikte İpsala Su ürünleri Üretim İstasyonunda görevli teknik personellerimiz gözetiminde devam etmektedir.

Bu yıl ilimiz ve çevre iller genelinde 8 milyon yavru balıkla rekor düzeyde balıklandırma çalışması yaptık. Bu kapsamda İpsala ilçemizde yer alan su ürünleri üretim tesisimizdeki kapsamlı balık üretimi çalışmalarına binaen Edirne ve çevre iller genelinde gerçekleştirilecek olan balıklandırma faaliyetlerimizin, balıkçılıkla ilgilenen tüm bölge üreticilerimiz için hayırlı olmasını dileriz. Ülkemiz için çok önemli olan bu çalışmalara katkı sağlayan başta Sayın Valimiz olmak üzere Edirne İl Tarım ve Orman Müdürümüze, İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürümüze, su ürünleri mühendislerimize, teknik ekibimize ve tüm personelimize teşekkür ederiz” dedi.

Düzenlenen balık salım programına Kaymakam Ekrem Güngör, İlçe Tarım Müdürü Olcay Karbuz, Sultanköy Muhtarı Mehmet Direk ve görevli personel katıldı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.