DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2152375-0,20%
Edirne
15°

KAPALI

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Türkyılmaz, aday adaylığı başvurusunu yaptı

Türkyılmaz, aday adaylığı başvurusunu yaptı

CHP Edirne Taban Hareketi’nin Edirne Belediye Başkan aday adayı Ergun Türkyılmaz, aday adaylığı başvurusunu yaptı. Türkyılmaz, şehirde otopark, tuvalet, ulaşım, kreş, Tarım, yeşil alan gibi sorunları çözeceklerini belirterek, proje üretim merkezi kuracaklarını dile getirdi.

ABONE OL
27 Kasım 2023 17:21
Türkyılmaz, aday adaylığı başvurusunu yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) Edirne İl Temsilcisi olan Edirne CHP Taban Hareketi’nin Belediye Başkan aday adayı Ergun Türkyılmaz, başvurusunu yaptı.

“44 GÜNDE 40 BİN İNSANA DOKUNDUK”

Aday adaylığı başvurusunun ardından CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Türkyılmaz, “Aday adaylığımızı açıklayalı yaklaşık iki ay oldu. Adaylığımızı açıkladığımızda şunu dedik. “Biz bu şehirin kaderini değiştireceğiz. Bu şehirde bir farkındalık yaratacağız. Bu şehri zeki, çalışkan hayalleri olan, tutkulu, edepleri olan, liyakat ve uzman kadrolarla birlikte yöneteceğimizi” söyledik. Yaklaşık 44 günden beri sokak sokak, cadde cadde, kafeler, kahvehaneler, işyerleri, sanayi sitesi, kapalı çarşıları teker teker ziyaret ettik. Yaklaşık 40 binin üzerinde insanlara dokunduk. İnsanların dertlerini dinledik. İnsanların taleplerini dinlediğimizde bu şehrin öncelikle sorunları o kadar çok rahat çözülebilecek sorunlar ki hayret edersiniz. İlk şikayet çarşı merkezinde tuvaletler. Semt merkezlerinde aynı sorun, tuvaletler, otopark, ulaşım. Karaağaç ta iki gün suların akmadığını duyduk. Üç nehrin birleştiği bir yerde suların akmadığını duyduk. Şimdi bunları dinlediğimizde maalesef Cumhuriyet Halk Partisi de Edirne’yi 30 yıldan beri yönetiyor. Aslında sorunlar o kadar çok büyük sorunlar değil yani çok rahat çözülebilecek sorunlar. Onun için diyoruz ki burada bir yönetim hatası var. Bir planlama hatası var. Onun için diyoruz ki bu şehirdeki çalışkan hayalleri olan ama liyakatli, ama uzman kadrolarla birlikte yöneteceğimizi üstüne basa basa söylüyoruz. Avrupa’ya açılan bir kapı ve bu şehrin genel kültür yapısı çok yüksek, dinamikleri de çok yüksek. Bu sorunları doğru planladığımız zaman, doğru bir hedef koyduğumuz zaman bu sorunların çözülebileceğini anlattık” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI OLAN ŞEHİRLERDE TEMAYÜL YOKLAMASI DEĞİL ANKET BELİRLEYECEK”

Türkyılmaz, “Bize söyledikleri şu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanı olan illerde ve ilçelerde kesinlikle atama olmayacağının, kesinlikle temayül yoklaması olmayacağının, kesinlikle ve kesinlikle 4 anket şirketine sorulup adayların o şekilde belirleneceği söylendi. Yani bunu sadece yerel yönetimlerde sorumlu genel başkan yardımcısı söylemedi. Parti meclisindeki arkadaşlar da bunu bize söylemiştir ve istediğimiz zaten oydu. Yani anketle belirlensin. O yüzden biz yaklaşık 45 günden beri sokaklarda dolaşıyoruz. Kendimizi anlatmaya çalışıyoruz ve bu şehrin sorunlarının çok rahat çözebileceğini anlatmaya çalıştığımızda karşılaştığımız manzara bu” diye belirtti.

“ŞEHİR MERKEZİNE PROJE ÜRETİM MERKEZİ KURACAĞIZ”

Türkyılmaz “Bize nasıl çalışacaksınız diye sorduklarında iki tane anahtar kelime var. Birinci anahtar kelime bizim şehirle buluşmamız gerekiyor. Kastım şu, yani sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, demokrasi kitle örgütleriyle asla kavga etmeyeceğiz ve beraber hareket edeceğiz. Belki bugüne kadar yaşanmamış oranda, bir farklı bir çalışmayı önümüze koyup şehir merkezine proje üretim merkezi kuracağız yani. Şehirde ne yaparsak yapalım, her kurumun, her sivil toplum örgütünün, her mahalle oturan vatandaşımızın bilgisi dahilinde yapacağız bunları. Ne yaparsak birlikte yapacağız” dedi.

“BELEDİYEDE VERİMLİLİK ORANI YÜZDE 60’A TAŞIRSAK O KALDIRIM, ÇUKURLAR ÇOK ÇABUK YAPILIR”

Edirne Belediyesi çalışanlarının maaşlarını Tunceli Belediyesi’nin göre daha yüksek olması gerektiği bu da verimliliği artıracağını dile getiren Türkyılmaz “Tunceli Belediyesi çalışanlarına 25 bin lira veriyorsa, Edirne Belediyesi’nin çalışanlarına 30 bin lira vermesi gerekiyor. Edirne’nin kaynakları ile Tunceli’nin kaynakları aynı değil. Şimdi bunu böyle anlattığımızda müthiş derecede bir enerji ile karşılaştık. Daire müdürleri kesinlikle sahada olacak. Yani 8 saatin, 5 saati, 6 saati sahada olacak. Çalışana müthiş derecede kapıları açacağız. Çalışmayana da pasif görevleri vereceğiz. Bu yüzden dolayı eğer böyle bir yöntemi istediğimizde zaten belediyede, verimlilik oranı ilk etapta 1 yıl içerisinde yüzde 60’a taşıdığımızda, o yapılmayan kaldırımlar, açılan o çukurlar, çok çabuk yapılabilir. Yani sonuç itibariyle orada günlük sorunları çözmek için yapmamız gereken acil sorunları çözme ekipleri kurmak. Bunlar Edirne’de çok rahat çözülebilecek sorunlar. Edirne’de yaklaşık 40 bin tane öğrenci var, yaklaşık 3 bine yakın akademisyen var. Biz bu şehrin dinamiklerinden faydalanamıyoruz. Bunlardan faydalanabilmek için zaten biraz proje üretim merkezi kuracağız. Bahsettiğimiz sorunları çözeceğiz” diye ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.