DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2054533-1,79%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Turuncu farkındalık

Turuncu farkındalık

ABONE OL
8 Kasım 2022 09:36
Turuncu farkındalık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Edirne İl Temsilciliği tarafından, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası çerçevesinde Edirne’de farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı’ndan başlayan yürüyüş, 25 Kasım Stadı’nda son buldu. Yürüyüşte turuncu balonlar, pankartlarla lösemiye dikkat çekildi. Düzenlenen yürüyüşe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, LÖSEV Edirne İl Temsilcisi Ceylan Toker, minik öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi. Lösemi tedavisinde Ankara’daki LÖSANTE Hastanesi için çağrıda bulunan LSEÖ Edirne İl Temsilcisi Ceylan Toker “LÖSEV’in Ankara’daki LÖSANTE Hastanesi’ne tam ruhsat istiyoruz. 400 yatak kapasiteli hastaneye tam ruhsat istiyoruz. LÖSANTE Hastanesi’nde şu an lösemi tedavisi yüzde 94 oranında bir başarıya ulaşmış bulunmaktadır” şeklinde seslendi

“AMACIMIZ LÖSEMİYE DİKKAT ÇEKMEK”

Lösemili Çocuklar için farkındalık oluşturmak ve desteklerini göstermek için yürüyüşe katıldıklarını kaydeden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türkiye’de çok uzun yıllardan beri, lösemiye yakalanmış çocuklarımız için ciddi anlamda çalışan, onlara destek olmaya çalışan onların lösemi ile mücadelesinde her zaman yanlarında olan LÖSEV diye bir vakfımız var. Lösemili çocuklar vakfı. Bu vakfın çalışmaları gerçekten çok kıymetli, çok değerli. Çocuklarımız var. Umut oluyor, çare oluyor, ailelere umut oluyor. Onların bir araya gelerek seslerini duyurmalarına yardımcı oluyor. Bu anlamda LÖSEV’in çalışmalarını çok kıymetli buluyoruz ve destekliyoruz. Profesör Dr. Üstün Özer’in başını çektiği LÖSEV Vakfı gerçekten Türkiye’nin her yerinden nerede bir lösemili evladımız, çocuğumuz varsa ona yardım elini uzatıyor, destek oluyor. Bugün de farkındalık günü. Lösemili çocuklarla ilgili toplumun daha çok bilgi sahibi olması lazım. Bilgi sahibi olmadan onlara destek olmamız mümkün değil. Toplum olarak çok küçük yaşta lösemiye yakalanmış bütün evlatlarımızın sağlığına kavuşmaları mümkün. Ama bunun için LÖSEV gibi kurumlara ihtiyacımız var. Bizim halk olarak, toplum olarak, yöneticiler olarak LÖSEV’e destek olmamız LÖSEV’in de lösemili çocuklara destek olması sürecini yaşatmamız güçlü bir şekilde yaşatmamız çok önemli. Bugün o yüzden buradayız. Hem lösemili çocuklarla ilgili toplumda bir farkındalık oluşturmak hem de LÖSEV’e olan desteğimizi göstermek için ve farkındalığını arttırmak için bugün çocuklarımızla beraber, öğrencilerle beraber, ailelerle beraber kısa bir yürüyüş yapacağız. Amacımız lösemiye dikkat çekmek. Lösemi farkındalığı arttırmak, çünkü aileler löseminin farkına vardıklarında erken tanı, erken teşhis konulamadığında bazen geç kalmış oluyoruz. Bunu yakalamak gerekiyor. Bunun için de LÖSEV gibi kurumlara ihtiyacımız var” dedi.

“ANKARA’DAKİ YÜZDE 94 BAŞARILI 400 YATAKLI LÖSENTE HASTANESİNE TAM RUHSTA İSTİYORUZ”

LÖSEV Edirne İl Temsilcisi Ceylan Toker de 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nı kutladıklarını belirterek, “Çocuklarımızla, okullarımızla, ailelerimizle. LÖSEV demek çocuklara eşit eğitim ve sağlık hizmeti demektir. LÖSEV demek, çocukları yarın için aydınlık günler demektir. Ve LÖSEV’in Ankara’daki LÖSANTE Hastanesi’ne tam ruhsat istiyoruz. 400 yatak kapasiteli hastaneye tam ruhsat istiyoruz. LÖSANTE Hastanesi’nde şu an lösemi tedavisi yüzde 94 oranında bir başarıya ulaşmış bulunmaktadır” dedi.

Edirne 25 Kasım Stadı’na kadar gerçekleşen yürüyüşün sonunda Edirne Ticaret Borsası İlkokulu öğrencilerinden oluşan Mehteran Takımı mehter marşları ile gerçekleştirdiği gösteri sonrası program sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.