DOLAR 32,5259 -0.07%
EURO 34,8453 -0.07%
ALTIN 2.426,72-0,13
BIST 9.688,660,45%
BITCOIN 2150032-0,75%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TUYUB, STK’larla bir araya geldi

TUYUB, STK’larla bir araya geldi

ABONE OL
10 Şubat 2020 10:07
TUYUB, STK’larla bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilecek olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu için Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) seslenerek ‘sıfır atık’ temalı bu maraton için yanlarında olmaya davet etti.

TUYUB Başkanı Önder Akdağ, kentteki STK’ların başkanları ile sabah kahvaltısında bir araya gelerek bu yıl ‘sıfır atık’ teması ile 6’ıncısı gerçekleştirilecek olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu hakkında bilgilendirmede bulunarak destek istedi.

“ÖRGÜTLENMEYE İHTİYAÇ VAR”

Sivil toplum örgütleri arasında bir koordinasyonsuzluk olduğunu belirten TUYUB Başkanı Önder Akdağ, “Yaklaşık 3 yıldır geleneksel olarak bu toplantıları maraton öncesinde yapıyoruz. Edirne’de sivil toplum örgütlerinin ortak hareket edebilmesi adına, bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Bunun sadece maraton olarak sınırlı kalmaması en büyük temennim. Çünkü bütün dernekler faaliyetlerde bulunuyor. Maalesef sivil toplum örgütleri arasında da bir koordinasyonsuzluk var. Herkes birbirini yaptığı etkinlikten bir haber kalıyor. Bence bu konuda da örgütlenme ihtiyacı var. Bir araya gelip şehrimize bir şey katan bütün etkinliklere, tüm sivil toplum örgütleri, maddi manevi güç birliği yaparak, şehrimize yakışır şekilde yapmamız mümkün. Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla yola çıkmak lazım” dedi.

“TRAKYA BÖLGESİ’NİN EN BÜYÜK ORGANİZASYONU”

Kendilerini çok yalnız hissettiklerini söyleyen Akdağ, “Destek deyince insanlar sadece maddiyatla ilgili anlıyor. Ama inanın bu güç birliğini yapmış olmanın moral ve motivasyonu her şeyin çok üstünde. Tabi sahada destek olan sivil toplum örgütleri de var. Onlarında emekleri ayrıca. Ödül töreninde etkinliğin sahasında olmak bile bizim için büyük bir destek. Çünkü bazen bu yolda kendimizi çok yalnız hissediyoruz. Büyük bir organizasyon yapıyoruz. Trakya Bölgesi’nin uluslararası takviminde olan en büyük organizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Doğal olarak bunun sorumluluğu ve yükü çok ağır. Bazen insan o yükten dengesini kaybedecekken, sivil toplum örgütlerinden moral motivasyon desteğini aldığı zaman birazda enerji edinip nihayete erdirmek adına o gücü bulabiliyor kendisinde” dedi.

“DÜNYA İYİ BİR SÜREÇTEN GEÇMİYOR”

Sıfır atıkla ilgili farkındalık yaratma amaçlarının olduğunu söyleyen Akdağ, “Bu yıl 12 Nisan’da 6’ıncısını yapacağız maratonu her yıl farklı bir temayla yapıyoruz. Bu yıl ki temamızda çevre ve ‘sıfır atık’. Tema kapsamında Trakya Üniversitesi, STK’lar, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla sergi ve paneller planlıyoruz. Önümüzde ki günlerde de bunların takvimini paylaşacağız. Bu temayı bir slogan olarak seçmek değil, toplumun değişik katmanlarına, çevre bilinci oluşması adına, atıkla ilgili bilinçlendirme adına bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bunu da ne kadar çok kitleye ulaştırırsak, toplumumuz açısından, geleceğimiz açısından en önemli kazanımlardan biri olacağını düşünüyoruz. Çünkü dünya iyi bir süreçten geçmiyor. Küresel ısınma tehdidi altındayız. Kaynaklarımızı çok doğru kullanmalıyız. Çevreye ve ekolojik sisteme birey olarak elimizden gelen katkıyı sunmak zorundayız” dedi.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Faruk Çiftçi ve Edirne Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet İsmailoğlu da böyle bir organizasyona STK’ların birbirleri ile olan ilişkilerini önemsediklerini, Başkan Önder Akdağ’ın düşüncelerine katıldıklarını ve dernek olarak bu birlik içerisinde yer almaktan mutlu olduklarını söylediler.

“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”

Edirne Yeşilay Şube Başkanı Selahattin Bilgiç de “Dernek olarak bu sene 100. Yılımızdayız. Biz bağımlılıkların karşısında en büyük katkının sportif ve kültürel aktivitelerin olduğunu görüyoruz. Bu amaçla bu organizasyon çok değerli olduğunu görüyor, elimizden gelen her türlü destek ve katkıyı vereceğimizi ve onur duyacağımızı belirtmek isterim” dedi.

“KÜRESEL ISINMA KIYAMETİMİZİ HAZIRLAYACAK”

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Celil Özcan ise, “Bizim rol modelimiz Atatürk’tür. Atatürk hangi davranışı göstermemizi istiyorsa biz onu gösteririz. Çevre bilinci sıfır atık, baktığınızda yeni kar yağdı çünkü biz çevreye yeterince saygı duymuyoruz. Ve küresel ısınma özellikle 2035 yılından sonra geri döndürülemez biçimde bizim kıyametimizi hazırlayacak. O yüzden bu çevre bilincine bizim katkı vermemiz çok önemli. Bizde bu Atatürkçü Düşünce Derneği olarak çevre bilincine destek vermek için buradayız” dedi.

Toplantıya TUYUB Başkanı Önder Akdağ, ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, Yeşilay Edirne Şube Başkanı Selahattin Bilgiç, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu, Edirne Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Barış Yalçındağ, Edirne Belediye Meclis Üyesi Ayhan Dinç katıldı.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.