DOLAR 32,5811 0.04%
EURO 34,9372 0.08%
ALTIN 2.430,710,05
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2164480-0,50%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ücretsiz binişleri belediye karşılayacak

Ücretsiz binişleri belediye karşılayacak

ABONE OL
16 Mart 2022 14:39
Ücretsiz binişleri belediye karşılayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Meclis Mart Ayı Olağan Toplantısında alınan karar gereği belediye sınırları içerisindeki toplu taşıma araçları ile taşınan şehit yakını, gaziler ve yakınları, vazife malulü, yüzde 40’ın üzerinde engeli bulunan vatandaşlar, 65 yaş ve üzeri kişilerin yani kanunen ücretsiz seyahat hakkı tanınan vatandaşların toplu taşıma ücretlerinin Edirne Belediyesi tarafından karşılanacağını söyledi.

Son dönemde toplu taşıma hizmetlerinin yürütülmesinde temel girdi olan akaryakıt, lastik, yedek parça, tamir bakım ve onarım maliyetlerinin yanı sıra şoför, işçilik ücretlerinin aşırı yükselmiş olması sebebiyle toplu taşıma hizmeti veren (M) plakalı esnafa, ücretsiz taşıma hizmetinin ağır yükler oluşturduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’de toplu taşıma kullananların yüzde 15’ini ücretsiz seyahat hakkı tanınan vatandaşlarımız oluşturmakta. Yani toplu taşıma kullanan her yüz kişiden 15’i Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirlediği ücretsiz seyahat hakkından yararlanıyor. Ücretsiz yolcu taşıma hizmeti, toplu taşıma hizmeti veren (M) plakalı esnafa, ağır yükler oluştururken, ücretsiz seyahat hakkı tanınan vatandaşımız ile toplu taşıma esnafını karşı karşıya getiriyordu. Zaten artan maliyetler ve neredeyse her gün zamlanan akaryakıt fiyatlarıyla zor günler yaşayan toplu taşıma hizmeti veren esnafımıza bir nebze destek olabilmek hem de ücretsiz seyahat hakkı olan vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile yolculuk yapabilmesi için Belediye Meclisinin oy çokluğu aldığı karar ile böyle bir karara imza attık” diye konuştu.

Böyle bir kararı Türkiye’de ilk uygulayan belediyelerden biri olduklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu kararımız Mart, Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere 3 ay için geçerli. Daha sonra durumu tekrardan değerlendirebiliriz. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında belediye sınırları içerisindeki toplu taşıma araçları ile taşınan şehit yakını, gaziler ve yakınları, vazife malulü, yüzde 40’ın üzerinde engeli bulunan vatandaşlar, 65 yaş ve üzeri kişilerin yani kanunen ücretsiz seyahat hakkı tanınan vatandaşların toplu taşıma ücretleri belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Ücretsiz seyahat hakkı bulunan tüm vatandaşlarımız rahat, güven ve huzur içinde seyahatlerine devam edecekler” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.