DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2056922-0,65%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ulaşım zammı Eylül’e kaldı

Ulaşım zammı Eylül’e kaldı

ABONE OL
2 Ağustos 2023 11:08
Ulaşım zammı Eylül’e kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Meclisi, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Edirne Servis araçları İşletmecileri Esnaf Odası’nın zam talebini Eylül ayı meclisinde görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale etti.

Edirne Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı Olağan Toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Gündemde 11 madde ve 2 gündeme dışı olmak üzere toplam 13 madde görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste görüşülen kararda Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın Edirne Belediyesi toplu taşıma araçlarının değişimi ile ilgili süre uzatımı görüşüldü. Sürenin uzatılması 31 Temmuz’dan 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılması oy birliğiyle kabul edildi.

“ETUS, TAKSİ VE SERVİSÇİLERİN ZAM TALEBİ”

Görüşülen diğer gündem maddesi ise, Edirne’ de faaliyet gösteren toplu taşıma ve taksilerin amortisman ve yakıt giderleri sebebiyle toplu ulaşım ve takimetre ücretlerine zam yapılması talep edildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan taleple ilgili, “Biz geçen ay bir artış yapmıştık hem toplu taşıma hem taksilerde. Dün akşam tekrar mazota zam geldi. Hem Edirne Şoförler Odası Başkanı, taksicileri temsilen, servis araçları ve ETUS Başkanı’nı önümüzdeki ay gerekçelerini mecliste açıklamak üzere davet etmek şartıyla havale ediyoruz” dedi. Talebin plan bütçe komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

“CUMHURİYETİN 100.YIL ANITI VE ANMA ALANI”

Mülkiyeti Edirne Belediyesi’nin bulunan alanda Cumhuriyetin 100. Yılı sebebiyle Cumhuriyetin 100. Yıl Anıtı ve Anma Alanı yapılması maddesi görüşüldü. Konu hakkında Başkan Gürkan, “Cumhuriyetin 100.yılı Anıtı için bir yarışma açmıştı ve sonuçlandı. Anıtın yapılacağı yer olarak Atatürk Kültür Merkezi’mizin yanında otoparkın üzerinde koordinatları belirlenen yerde Cumhuriyetin 100.yıl anıtını yapmak istiyoruz” dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

“VİLLA RESTORANT YERİNE EDİRNE SOSYAL TESİSLERİ”

Karaağaç Yolu üzerinde bulunan mülkiyeti Edirne Belediyesi’nin olan taşınmazla ilgili görüşüldü. Bahsedilen yerde olan Villa Restoran’la ilgili Başkan Recep Gürkan” mülkiyet olarak belediyede. Uzun yıllardır kiracımız vardı. Kendisiyle konuştuk bıraktı. Biz de o bölgede ihtiyaç olan hem restoran hem kafe fonksiyonlarını icra edecek Edirne Belediyesi Sosyal Tesisi açmak istiyoruz. Yüzde yüzü belediyeye ait olarak Ergene Enerji ve Gıda Anonim Şirketi üzerinden yapmak istiyoruz. Burasını Ergene Enerji’ye devretmek istiyoruz. Şirkette tamamen belediyede mülkiyette belediyede. Herhangi bir şirkete devretmiyoruz” dedi. Madde oy biriyle kabul edildi.

“KUVA-YI MİLLİYE İSMİ CADDE YA DA BULVARA VERİLECEK”

Kuva-yı Milliye Teşkilatı’nın isminin Edirne’ de uygun bir cadde ya da bulvara verilmesi konusu görüşüldü. Cadde ve sokak isimleri komisyonuna havale edildi.

“SOSYAL KART DEPREMZEDELER İÇİN 31 ARALIK’A KADAR DEVAM EDECEK”

Depremzede vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarında ücretsiz kullanacakları Sosyal Kart için aylık biniş 60 olması, uygulamanın 31 Aralık 2023’e kadar olması belirtildi. Her M plakalı aracın taşıdığı Sosyal Kart kullanılarak yapılan binişlerin, hesaplanarak elektronik ücret toplama sisteminden alınan verilerle bu ödemelerin Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bütçesinden ödenmesi görüşüldü. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’de geçici ya da kalıcı ikamet eden depremzede vatandaşların ücretsiz yararlanmalarının 15 Ağustos tarihine kadar karar almıştık. Ancak depremzede vatandaşlarımız kendileri toparlayamadım normal hayatına dönemedi. Sosyal Kart için bu sürenin 31 Aralık 2023’e kadar uzatılarak depremzede vatandaşlarımıza bir nebze katkımız olmasını amaçlıyoruz. Depremzede vatandaşlara geçmiş olsun diyoruz” diye belirtti. Karar oy birliğiyle kabul edildi.

DERNEKÇİ’YE ALTIN

Öte yandan mecliste Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediyenin kadın güreşçisi Melda Dernekçi’ye kazandığı şampiyonluk nedeniyle altın hediye etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.