DOLAR 39,5851 -0.32%
EURO 45,6681 -0.99%
ALTIN 4.322,051,03
BIST 9.311,88-2,19%
BITCOIN 4164786-0.31921%
Edirne
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Ulus Pazarı’nda sahte para endişesi yok

Ulus Pazarı’nda sahte para endişesi yok

 Günlerdir piyasaları tedirgin eden sahte dolar krizi konusunda açıklamada bulunan Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan, dolar konusunda tedirginlik olmadığını, sahte Euro söylemleri sebebiyle Ulus esnafının temkinli davrandığını ifade etti.

ABONE OL
29 Kasım 2024 17:52
Ulus Pazarı’nda sahte para endişesi yok
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Günlerdir piyasaları tedirgin eden sahte dolar krizi konusunda açıklamada bulunan Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan, dolar konusunda tedirginlik olmadığını, sahte Euro söylemleri sebebiyle Ulus esnafının temkinli davrandığını ifade etti. Piyasaya sürüldüğü tahmin edilen 600 milyon dolar ve Euro konusunda döviz büroları alımları durdururken, yerli yabancı yüzlerce turistik alışveriş yaptığı Ulus Pazarı ise merak konusu oldu. Sahte para krizi yaşanmadığını belirten Başkan Atkoşan, “Pazarda şu an Bulgar levası ve Türk lirası kullanılıyor. Bulgar levası ağırlıklı olarak kullanılıyor. Bulgaristan’dan gelen Euro ve TL alışverişlerinde de problem yok. Dolar ise hiç yok desek yeridir” diye konuştu.

UPEK Başkanı Barış Atkoşan

“SAHTE EURO KONUSUNDA ESNAF TEMKİNLİ”

Piyasada sahte 50 ve 100 dolarlık banknotların dolaştığının söylendiğini belirten Atkoşan, “Sahte Euroların da olduğu belirtiliyor. Gereken uyarıları yaptık. Bunlar teknik konular ve olmaması gereken durumlar. Bu sahte dolarların ve Euroların para sayma makinelerinden ve ATM’lerden de sorunsuz bir şekilde geçtiğini duyduk. Basından takip ettiğimiz kadarıyla ticaret açısından bu çok sıkıntılı bir durum. Özellikle Edirne’de Euro daha çok geliyor, dolar ise binde bir oranında görülüyor. Edirne’deki yabancı müşterilerin farklı ülkelerden getirdiği paralardan kaynaklı olabilir. Dolar konusunda bir sıkıntı veya tedirginlik yok. Ancak Euro’da sahte paraların olduğu söylendiği için esnaf daha temkinli davranıyor. Sürekli parayla haşır neşir olmalarından dolayı bugüne kadar pazarda sahte Euro’ya denk gelinmedi. Olacağını da zannetmiyorum. Bu durum yurt içi kaynaklı bir sorun. Bulgar müşteriler gelirken yanlarında kendi ülkelerinden getirdikleri paraları kullandığı için bir sıkıntı yaşanmadı. İnşallah da yaşanmaz” dedi.

“BULGARLAR LEVA İLE ALIŞVERİŞ YAPIYOR, DOLAR HİÇ YOK, EURO YÜZDE 10 ORANINDA”

Sahte para krizi ile alakalı herhangi bir şikayet gelmediğini, turistlerin genelde Leva ile alışveriş yaptığını kaydeden Barış Atkoşan, “Pazarda şu an Bulgar levası ve Türk lirası kullanılıyor. Bulgar levası ağırlıklı olarak kullanılıyor. Bulgaristan’dan gelen Euro ve TL alışverişlerinde de problem yok. Dolar ise hiç yok desek yeridir. Pazar’da dolar veya Euro bozdurmak isteyenler olup olmadığı konusunda bize intikal eden bir durum yok. Bulgar müşteriler ağırlıklı olarak levayla alışveriş yaptığı için bunda bir problem yaşanmıyor. Euro genelde yüzde 10 oranında kullanılıyor. Bulgar levasıyla yapılan alışverişler pazarımız için herhangi bir sıkıntı teşkil etmiyor. Döviz bürolarında dolar ve Euro alımları durdu. Bu konuda bankamatiklerde ve para sayma makinelerinde önlem alınmış olması gerekirdi. Ümit ediyoruz ki problem büyümeden çözüme kavuşturulur” şeklinde ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r